Öğretmenlere yurtdışı tatili

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Belediye olarak 100 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz"

Haberler 25.11.2019 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen törenlerle, 24 Kasm Öretmenler Günü kutland. l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Belediye olarak 100 öretmenimizi yurt d tatili ile ödüllendiriyoruz müjdesini verdi.

Ant Parkta Atatürk Antna çelenklerin konulmasyla balayan tören, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Öretmenevinde devam etti. Programa Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, okul müdürleri, öretmenler ve örenciler katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk tarafndan gönderilen Öretmenler Günü mesajnn okunmasnn ardndan konuan Güzelolu, öretmenlere yurt d tatil müjdesi vererek, Büyükehir Belediyesi olarak tüm imkanlarn öncelikli olarak eitime tahsis ettiklerini söyledi. Güzelolu, öretmenliin her alanda adanml ifade eden en kymetli meslek olduunu ifade etti.

BLG EKONOMS

Bilgi ekonomisi ve ekonomiyi belirleyen bilgi üretiminin baat olduu bir çada, en deerli kavramn bilimsel bilgi olduuna vurgu yapan Güzelolu, zamann ruhunun, bilginin ürüne dönütürülmesi, bilginin kullanlarak deiimin yönlendirilmesine kadar bir dizi belirleyiciden etkilendiini aktard.

Güzelolu, dünyay bilgiyi üretenlerin yönettiini, bu nedenle bilgi ve üretim kavramlarnda da öretmen ve eitim sisteminin öne çktn ifade ederek, öyle konutu: Öretmenlerimizin bu noktadaki katklarn, çabalarn, k saçt en küçük yerleim biriminden merkez ve metropollere kadar oluturduu deer alann biliyoruz. Diyarbakrda eitimin istediimiz boyuta gelmesi için iddiasn ortaya koyan, ulusal ve uluslararas alanda anlan bir kent olmas için youn gayret içerisindeyiz. Gelecek eitim ylnda derslik saylarndan balayarak çok büyük bir iyilemeyi, deiimi gerçekletireceiz.

YURTDII TATL

Büyükehir Belediyesi olarak kentte eitimin niteliinin yükseltilmesi için çok büyük bütçe ayrdklarn vurgulayan Güzelolu, Belediye olarak 100 öretmenimizi yurt d tatili ile ödüllendiriyoruz. Kriterleri l Milli Eitim Müdürülüünce belirlenecek, ilk yar ylda baarlaryla öne çkan 50 öretmenimizi ara tatilde, ikinci yar ylda da yaz tatilinde 50 öretmenimiz olmak üzere 100 öretmenimizi yurt d tatili ile ödüllendiriyoruz. diye konutu.

ÖRETMENN DEER

l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer ise, Bugün öretmenin toplumdaki deerini anlatmak, öretmenler arasndaki ba kuvvetlendirmek, örenci ve öretmen ilikisini güçlendirmek, emekli olanlar hatrlamak, kaybedilen eitimcileri anmak ve yeni öretmenlere meslek bilincini alamak amacyla toplandmz güzel bir gün. Bu vesileyle ülkemizin bu yerlere gelmesinde emekleri olan bütün öretmenleriiz saygyla yad ediyoruz. Bata ba öretmen Mustafa Kemal olmak üzere bizleri bugünlere getiren öretmenlerimizi ükranla anyor ebediyete intikal ederek aramzdan ayrlm olanlar Allahtan rahmet diliyor, siz deerli meslektalarma sayglar sunuyorum diye konutu.

Konumalarn ardndan aday öretmenler yemin etti. Program, iir dinletisi ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik korosunun seslendirdii eserlerin ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git