Öğretmenlerin yer değişikliği!

MEB, kadrolu öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 14-20 Haziran tarihleri arasında alacak. Sonuçlar ise 24-25 Haziran'da açıklanacak.

Haberler 08.06.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) internet sitesinden, öretmenlerin 2019 yl iller aras istee ve zorunlu çalma yükümlülüüne bal yer deitirmeleriyle ilgili duyuru yaymland. Buna göre, bakanln eitim kurumlarnda görev yapan kadrolu öretmenlerin, 2019 yl iller aras istee ve zorunlu çalma yükümlülüüne bal yer deitirme ilemleri, 17 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede yaymlanan Milli Eitim Bakanl Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii hükümleri dorultusunda yaplacak. Bu kapsamda, zorunlu çalma yükümlülüü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öretmenlerden 30 Eylül tarihi itibaryla bulunduklar ilde en az üç yllk çalma süresini tamamlayanlar, iller arasnda yer deitirme isteinde bulunabilecek.

YER DETRME TAKVM

Dördüncü, beinci ve altnc hizmet alanlarnda görevli zorunlu çalma yükümlüsü öretmenlerden 30 Eylül itibaryla bulunduklar ilde üç yllk çalma süresini tamamlayanlar, iller arasnda zorunlu çalma yükümlülüü öngörülen hizmet alanlarna yer deitirme isteinde bulunabilecek. Bavurularn son günü itibaryla adaylklar kaldrlm olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalma yükümlülüü öngörülen hizmet alanlarna yer deitirme bavurusunda bulunabilecek. Yer deiiklii bavurusunda bulunan öretmenlerin hizmet puanlar, bavurularn son günü olan 20 Haziran dikkate alnarak belirlenecek. Duyura göre, kadrolu öretmenlerin iller aras yer deitirme bavurular, 14-20 Haziran 2019da alnacak, atama sonuçlar da 24 ve 25 Haziranda açklanacak.

Ana Sayfaya Git