Ödev Desteği!

Eğitim hayatında ödevler, büyük bir tartışmayı da beraberinde getiriyor. Ödev verilip verilmemesi gerektiğiyle ilgili tartışmalar bir yana, ailelerin en büyük kaygılarından birisi de ödevlere nasıl yardım etmeleri gerektiğini bilmemeleri.

Haberler 09.10.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün içerisinde örenilen her eyin pratiinin yapld ev ödevleri, kimi eitimciler tarafndan gerekli bulunurken, kimileri tarafndan da gereksiz bir zaman kayb olarak görülüyor. Hatta baz ülkelerde ödevlerin yerine ne yaplmas gerektiini inceleyen eitim bilimciler, farkl çalmalar ortaya koyuyor. Ailelerin ödevlerle ilgili tutumlar da eitim hayatndaki verimin süreklilii açsndan oldukça mühim. çocuunuza ödevlerini yaparken nasl yardm etmeniz gerektiine ilikin çok önemli sekiz madde.

1- Tartn

Ödevin konusuyla ilgili pek bir ey bilmiyor olmanz ziyadesiyle normal. Her ey gibi müfredat da deiiyor. Fakat bu, çocuunuzla konu hakknda konuamayacanz anlamna gelmez. Ödevin verildii derste neler yaptklarn sorun, ödevi daha da anlatmasn isteyin. Onunla sohbet etmeniz pek çok yönden ödevin sosyal hayatna dahil olmasn salar.

2- Tevik edin

Ödev üzerinde uramas ve eitim hayatnn sorumluluunu almas için onu tevik edin. Ödevini bitirince, içinden çkamad bir sorunu çözünce de takdir edin. Bu, hem duygusal hem de bilisel açdan çocuunuza yardmc olmanz salar.

3- Araçlar kullann

Öretmeninden çocuunuzun ödevleriyle ilgili destek aln. Sözgelimi ödevlerini takip edebileceiniz bir çizelge rica edin. Ödevlerine ve derslerine ilgi göstermeniz, onu ciddi bir ekilde okul hayatna hevesli hale getirecektir.

4- Rutin içerisine dahil edin

çocuklarn günlerinin rutin olmas, alkanlk kazanabilmeleri açsndan oldukça mühim. Her gün belli saatler arasnda dersleriyle ilgilenmeleri, yllar sonra bile devam edecek alkanlklarn domasn salar.

5- çalma alan yaratn

En önemlilerinden birisi bu. Her gün oturup dersleriyle ilgilenebilecei bir alana sahip olmas, onun için büyük bir itici güç olacaktr. Hatta bunu haval bulacan bile söyleyebiliriz. O masay gördüünde, aklna dorudan yapmas gereken ödevler ve ilgilenmesi gereken dersler gelecek.

6- Farkllklara açk olun

Her çocuun farkl bir örenme ekli vardr. Sizinle ayn ekilde örenmesini, sizinle ayn yöntemde çalmasn bekleyemezsiniz çocuunuzdan. Onu deitirmek yerine, kendince bulduu yöntemlerin tamamn takdir ederek hayatna uygulamasn izleyin.

7- Kaynaklar kullann

nternet de kütüphaneler de koca birer derya. Hepsinden yararlann. çocuunuzun yararlanmas için de elinizden geleni yapn. Bir bilginin güvenilir olup olmadn birlikte aratrn, internet koca bir derya olmasna ramen her gün içine bir ton yanl bilgi aktlyor.

8- Birlikte okuyun

Bir ebeveyn olarak, çocuunuzun ilk öretmeni olduunuzu asla unutmayn. çocuunuzu örenmeye ve okumaya tevik etmenin en iyi yolu, onunla birlikte okumaktr. Öte yandan, hayatna kitap okumay dahil etmi, bir rutine oturtmu tüm ebeveynlerin çocuklar için ilham kayna olduunu da unutmayn.

Ana Sayfaya Git