Ödüllü kız ragbi takımı

Dicle ilçesindeki Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni Cengiz Ayar öncülüğünde oluşturulan kız ragbi takımı, katıldığı ilk turnuvada Türkiye ikincisi olmanın gururunu yaşıyor.

Haberler 12.06.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda okul bahçesinde öle aralarnda çalarak ragbi turnuvasna hazrlanan ortaokul örencileri, Türkiye ikincisi olmann mutluluunu yayor.

Dicle ilçesindeki Kocaalan Yatl Bölge Ortaokulunda geçen yl beden eitimi öretmeni Cengiz Ayarn öncülüünde kz örencilerden ragbi takm kuruldu.

Tamam köylerden gelen 14 kz örenciden oluan takm, toplar bulunmad için kullanlmayan basketbol topuyla öle aras ve beden eitimi derslerinde okulun bahçesinde çalmaya balad.

Takm 2 aylk çalmann ardndan 11-14 Maysta Samsunun çaramba ilçesinde düzenlenen Okul Sporlar Yldz Ragbi Türkiye ampiyonasnda ikinci olurken, turnuvann da en centilmen takm seçildi.

Kzlar büyük ilgi gösterdi

Kocaalan Yatl Bölge Ortaokulu Beden Eitimi öretmeni Cengiz Ayar, AA muhabirine yapt açklamada, ubat aynda atamasnn yaplmasyla öretmenlie adm attn, gelir gelmez örencileri ragbi sporuyla tantrdn söyledi.

Kz örencilerin büyük ilgi göstermesi üzerine 14 kiilik ragbi takm kurduunu aktaran Ayar, örenciler tamal sistemle köylerden geldii için çalma imkan bulamamalar nedeniyle sknt yaadklarn kaydetti.

Ragbi bizim için bir ak hikayesine dönütü

Atl basketbol topundan ragbi topu yaptn söyleyen Ayar, Daha sonra bez kullandk. Bu ekilde çocuklara ragbiyi sevdirdik. Daha sonra ragbi bizim için bir ak hikayesine dönütü. Antrenman yapmadmz zamanlarda bile çocuklar okul bahçesinde birbirlerine pas atarken görmek beni son derece mutlu etti. dedi.

Sadece beden eitimi dersinde ve ölen arasnda antrenman yaparak Türkiyede ikincilii elde ettiklerini vurgulayan Ayar, 2 aylk bir çalma sonucunda Türkiye ampiyonas Yldz Kz Tag Ragbi müsabakalarnda ikincisi olduk. Tek bir say yiyerek ampiyonluu kaçrdk. ifadesini kulland.

Velileri ikna etti

Müdür Umutak Sünger de takma elinden gelen destei verdiini aktararak, Veliler, ilk bata kz çocuklar olduu için scak bakmad ama ikna edince desteklerini aldk. Bu da bizi gururlandrd. limizin terör yerine spor ve baaryla anlmas bize gurur verdi. dedi.

8inci snf örencisi Nee Ceylan ise ragbi oynamasna ailesinin ilk bata kar çktn anlatarak, öretmenin ailesini ikna etmesiyle takmda yer aldn söyledi.

Ragbi sayesinde il dna çkma frsatn yakaladn dile getiren Ceylan, Turnuva için Samsuna gittik ve orada Bandrma Gemisini gördük. 1919 metrelik Türk bayran gördük, bu benim için bir erefti. Sadece bir say ile ampiyonluu kaybettik. Köye geri dönüümde herkes beni konuuyordu. Ülkemi yurt dnda temsil etmek istiyorum. dedi.

lk bata hiç kimse baarl olacamza inanmad

Takmn kaptan Kübra Akyüz de ragbi hakknda daha önce hiç bilgisi olmadn öretmeni sayesinde bu sporla tantklarn söyledi.

Milli takmda forma giymek istediini belirten Akyüz, lk bata hiç kimse baarl olacamza inanmyordu. Biz onlarn inadna daha da hrslandk. Hedefimiz Türkiye ampiyonu olmakt ama Türkiye ikincisi olduk. Hedefim milli takma gitmek ve ülkemi gururlandrmak istiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git