Öğrenci affı Meclis gündeminde

CHP, eğitim-öğretim ortamından kopan öğrencilerin yeniden okullarına dönmelerini öngören kanun teklifini Meclis'e sundu.

Haberler 01.01.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, ekonomik güçlükler bata olmak üzere yükseköretim düzeyinde eitim-öretim ortamndan kopan örencilerin yeniden okullarna dönmelerini öngören bir kanun teklifi hazrlad.

CHP tarafndan Meclis Bakanlna sunulan kanun teklifi, Yükseköretim Kanununda deiiklik yaplmasn öngörüyor. Teklif, yükseköretim düzeyinde eitim-öretim ortamndan kopan örencilerin yeniden okullarna dönmesini içeriyor. Teklifin gerekçesinde, Eitim hakk Her insann temelde sahip olduu haklardan biridir. Kz, erkek ayrlmadan herkesin eitim hakk bulunmaktadr. Uluslararas sözlemeler, Anayasa ve dier mevzuatta da bu husus açk bir ekilde düzenlenmitir. Eitim, temel bir insan hakk olarak evrensel ölçekte kabul görmektedir. Bunun altnda yatan en önemli etken eitimin; insan kiiliinin tüm yönleriyle gelimesinde çok önemli bir faktör ve insanlarn kendilerini gerçekletirmeleri ve özgürlemeleri ile dorudan ilikili bir süreç olmasdr ifadeleri yer ald.

BNLERCE ÖRENC ETMDEN KOPTU

Gerekçede u bilgilere yer verildi: 2018-2019 eitim öretim ylnda, yükseköretim kurumlarmzda, örgün eitim kapsamnda 3 milyon 180 bin, toplamda ise 7 milyon 740 bin 502 örenci eitim görmütür. Son yllarda ülkemizde yaanan ekonomik sorunlar çocuklarmzn eitim öretim hayatna da yansmtr. Ekonomik güçlükler, disiplin sorunlar gibi nedenlerle binlerce çocuumuz eitim-öretim hayatn yarda brakmak zorunda kalmtr. Kanun teklifi ile yükseköretim düzeyinde eitim-öretim ortamndan kopan çocuklarmzn yeniden okullarna dönmeleri hedeflenmitir.

Ana Sayfaya Git