Öğrenci buluşması

Dicle Üniversitesinde öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Rektör Gül, öğrencilerin görevinin ise çalışmak olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, Türkiye’nin en iyileri olma azmi ile çalışmaları gerektiğinin altını çizen gül, “mesleğinizin, alanınızın en iyisi olmak için çok çalışmalısınız” diye konuştu.

Haberler 26.10.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesinin ibirliiyle tanma etkinlii düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekletirilen etkinlie Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyüp Tanrverdi, Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ube Bakan Sait Bahçe, Rektör Danman Doç. Dr. Cenap Ekinci, Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ube Müdürü Sddk Akman, öretim üyeleri ve örenciler katld.

Bu tür etkinlikler araclyla örencilerle bir arada olmaktan büyük keyif aldklarn dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, Rektör Prof. Dr. Talip Gülün belirledii vizyon çerçevesinde her hafta bir etkinlik yapacaklarn söyledi.

ÜNVERSTEY GELTRMEK

Üniversitelerin, ülkelerin yüksek kurumlar olduunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, ülkelerin gelimelerinde üniversitelerin rollerinin büyük olduunu belirtti. Dicle Üniversitesinin, Türkiyenin en köklü ve en eski üniversitelerinden biri olduuna dikkat çeken Rektör Gül, bizim en büyük hedefimiz, üniversitemizi en gelimi üniversite düzeyine getirmek. Yani Hacettepe ile Cerrahpaa ile yarr düzeye getirmektir dedi.

Üniversitelerin en önemli görevinin eitim olduunu vurgulayan Gül, örencilerin görevinin ise çalmak olduunu kaydetti. Örencilerin, Türkiyenin en iyileri olma azmi ile çalmalar gerektiinin altn çizen gül, mesleinizin, alannzn en iyisi olmak için çok çalmalsnz diye konutu.

Her türlü destei vermeye hazr olduklarn ve projelere açk olduklarn anlatan Gül, büyük projelere imza atmadan, üniversitelerin sesini duyuramayacan ifade etti.

HALKIN DESTEYLE

Yeni yönetim olarak, halkn desteini alarak üniversiteyi yönetmeyi düündüklerini vurgulayan Gül, Dicle Üniversitesini hak ettii yere getirme azminde olduklarn anlatt.

Diyarbakr için üniversite-makine mühendisleri odas ve sanayi birlikteliinin salanmas gerektiine dikkat çeken Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ube Bakan Sait Bahçe, her türlü birliktelie hazr olduklarn söyledi.

Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ube Müdürü Sddk Akman ise Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesinin örencilerle buluma noktalarn içeren bir sunum yapt. Konumalarn ardndan Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesinin hediyesi olan (T) cetveli örencilere verildi. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git