Öğrenci topluyor

Muş'un Konukbekler beldesinde öğretmenler, ailelerle yaptıkları görüşmeler sonucu 15 kız öğrencinin okula devamını sağladı.

Haberler 15.11.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta görev yapan öretmenler, köyleri gezerek çeitli nedenlerle eitimine devam edemeyen kz çocuklarn okula kazandryor.

Konukbekler Beldesi Yatl Bölge Ortaokulunda görevli öretmenler, devamszlk yapan ve okula devam etmeyen kz örencilerinin eitimlerini sürdürebilmelerini salamak amacyla çalma yürütüyor.

Bu kapsamda, beldeye bal köyleri gezen öretmenler, çocuklarn tekrar okula göndermelerini salamak için aileleri ziyaret ediyor.

Tüm örencileri okula kazandrmak için çaba gösteren öretmenler, 15 kz örencinin yeniden eitimine davam etmesine katk sundu.

OKUL MÜDÜRÜN ÖZVERS

Okul Müdürü Recep Arun, gazetecilere yapt açklamada, baz örencilerin son zamanlarda okula gelmediini tespit ettiklerini söyledi.

Örencilerin okula devam etmesi için öretmenlerden bir ekip oluturduklarn belirten Arun, Arkadalarmz u ana kadar aile ziyaretleri sonucu 12 örenciyi yeniden eitime kazandrmay baard. Bugün yaplan çalmayla da 3 kz örencimizin ailesini de ikna ettik. Toplam 15 kz örencimizin okula devamn saladk. Tüm örencilerimize ulancaya kadar çalmalarmz devam edecek. diye konutu.

Snf Öretmeni Nevin Karaca ise ev ziyaretlerinde velileri ikna etmeye çaltklarn bildirerek, çalmalarn devam etmesini gönülden istiyoruz. Baarl olacamza inanyorum. Umarm Türkiyenin hiçbir yerinde okula gitmeyen, bu imkanlardan faydalanmayan kz örenci kalmaz. dedi.

kna sonucu okula devam salanan örenci Fatma Yalçnkaya da yeniden arkadalarna kavuaca için mutlu olduunu belirterek, ailesiyle görümek için evlerine kadar giden öretmenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git