Öğrenci tüketim hakkını öğreniyor

Ticaret İl Müdürü Zafer Atik "Vatandaşlarımız herhangi bir haksızlığa uğradıklarında muhakkak bize başvursunlar"

Haberler 19.03.2022 - 02:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda örenciler hazrlanan eitim programyla tüketici haklar konusunda bilinçlendiriliyor.

Ticaret l Müdürlüünce, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftas etkinlikleri kapsamnda ortaokul örencilerine tüketici haklar konusunda eitim veriliyor.

Uzmanlarn verdii eitimlerin yan sra örenciler de ürünün reyon ve kasa fiyat arasndaki fiyat farkn konu alan piyesi oynuyor.

Ticaret l Müdürü Zafer Atik, tüketicilerin bilinçlenmesine yönelik yaptklar çalmalar kapsamnda örencilere eitim verdiklerini söyledi.

Hafta boyunca farkl okullarda örencilere eitimler verileceini aktaran Atik, balattklar eitim programn üniversite örencilerini kapsayacak ekilde geniletmeyi planladklarn belirtti.

TÜKETC HAKLARI

Atik, unlar belirtti:

çocuklar bizim geleceimiz. Geleceimizin temellerini salam atmamz gerekiyor. Onlar bu eitimlerle bilinçlendirmek istiyoruz. Yarn karlarna çkabilecek sorunlarda nerelere bavurabileceklerini anlatmaya çalacaz. Tüketici haklar noktasnda çocuklarmz karlatklar sorunlarda bize bavurabileceklerini anlatacaz. Piyes oyunuyla çocuklarn elenerek örenmelerini istiyoruz.

Vatandalarn kendilerine kolay bir ekilde ulaabilmelerini salamak için gerekli çalma ve bilgilendirmeleri yaptklarn ifade eden Atik, tüketicilerin Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBS) üzerinden veya kuruma bavurabileceklerini bildirdi.

Atik, Ticaret l Müdürlüü olarak Diyarbakrmzda her türlü yardm ve kolayl salyoruz. Vatandalarmz herhangi bir hakszla uradklarnda muhakkak bize bavursunlar. ifadelerini kulland.

Piyeste yer alan örencilerinden Lina Karaaslan da verilen eitimin önemine deinerek, etkinlikte fi almann önemli bir ey olduunu, haklarn savunabileceklerini ve fiyat etiketlerinin önemini örendiini aktard.

Daha önce markete gittiinde fiyatlara bakp geçtiini ve pek önem vermediini belirten Karaaslan, bundan sonra hakszla uradnda Ticaret l Müdürlüüne bavuracan dile getirdi.

Ronya Ünzile Baytekin ise eitimlerle tüketici olarak haklarnn olduunu ve bu hakk her zaman kullanabileceklerini örendiini anlatt.

Ana Sayfaya Git