Öğrenci ve öğretmen sorumlu davranacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlayacağını hatırlatarak, titizlikle hazırlandıkları bu süreçte hala mesafeyi hiçe sayan, maskesiz insanlar görmenin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Haberler 16.08.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk Twitterdan yapt paylamda, bir bakan olarak deil, bir öretmen olarak yazdn belirterek, vatandalarn bu açklamalar yanlarna gelmi, gözlerinin içine bakarak konuuyormu gibi okumalarn istedi.

YÜZ YÜZE ETM

Eitimin, çocuun iç çekiini, kahkahasn, Öretmenim deyiini duyarak, saçn okayarak, omzuna dokunarak, ka göz iaretiyle çaktrmadan uyararak, birlikte elenerek ve teneffüste üümesin diye montunun önünü kapatarak yaplacan ifade eden Selçuk, uzaktan eitimde bunlarn olmadn ve olmayacan vurgulad.

MASKE VE MESAFE

Uzaktan eitime her detayyla hazr olduklarn, en iyisini yapacaklarn aktaran Selçuk, Snf ortamnn, okul ikliminin ruhunu ekranlara üfleyemeyiz. Ne yapsak eksik kalr. deerlendirmesinde bulundu. Eitim öretimi laykyla devam ettirebilmek için okullara dönmek, yüz yüze eitime balamak gerektiinin altn çizen Ziya Selçuk, unlar kaydetti:

TEMASIZ OYUNLAR

Yüz yüze eitime 21 Eylülde balayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalyoruz. Teneffüste oynanacak temassz oyunlar bile hazr. Detaylara bu kadar titizlikle hazrlandmz bu süreçte hala maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okullar birlikte açacaz derken samimiyiz, sizleri bu sorumlulua ortak olmaya çaryoruz. Sizsiz baaramayz. Lütfen maske takn, mesafenizi koruyun ki okullar açp iimizi yapabilelim, çocuklar okullarna kavusun. çocuklarmz ve öretmenlerimiz adna rica ediyorum.

Ana Sayfaya Git