Öğrenci ve velilere "siber zorbalık" eğitimi verilecek

Türkiye Bilişim Derneği tarafından yürütülen Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Projesi kapsamında, 8 ile 15 yaş arasındaki öğrencilere ve velilere internetin zararlı içeriklerinden nasıl korunabileceklerine ilişkin eğitim verilecek

Haberler 16.03.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Biliim Dernei (TBD) tarafndan yürütülen Siber Zorbalk ve Güvenli nternet Projesi kapsamnda, 8 ile 15 ya arasndaki örencilere ve velilere internetin zararl içeriklerinden nasl korunabilecekleri öretilecek.

TBD Bakan Rahmi Aktepe, projeyle 8-15 ya aralndaki örencilerin sosyal medyann zararlarndan korunmalarnn ve kendilerine yönelik saldrlar karsnda bilinçlenmelerinin hedeflendiini söyledi.

Proje kapsamnda verilecek eitimler, internet bamll, bilinçsiz internet ve sosyal a kullanm, iletiime ve paylama duyulan ihtiyacn neticesinde ortaya çkan skntlarn çözümüne yönelik olacak. diyen Aktepe, dijital oyunun siber terör tehlikesine dönümesinin örnei olan Mavi Balina, Momo gibi oyunlardan gelebilecek tehditleri engellemek adna böyle bir çalma balattklarn bildirdi.

Aktepe, çocuklarn çok küçük yalarda internetle tantklarna iaret ederek, ebeveynlerin ve çocuklarn, güvenli internet kullanmnn yan sra internetten gelebilecek bireysel ve toplumsal tehditlerden korunmalarnn önemli olduunu ifade etti.

- Aileler huzurlu, çocuklar güvende olacak

Projede görev alacak eitmen adaylarna TBD Genel Merkezinde uzman kiilerce eitim verileceini belirten Aktepe, snav ve sözlü mülakatlarda baarl olanlarn projenin onayl eitmenleri olarak görevlendirileceini dile getirdi.

Eitmenlerin, kendi illerinde 8 ile 15 ya arasndaki çocuklar ve ailelerini bilinçlendirmek için eitim kurumlarnda ücretsiz konferanslar düzenleyeceini anlatan Aktepe, Aileler huzurlu, çocuklar güvende olacak. TBD Genç çalma Grubumuzun da destekleriyle siber güvenilir kullanc yetitireceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git