Öğrenci yurtlarında 'online rezervasyon' dönemi başladı

Öğrenci yurtları koronavirüs nedeniyle son 3 dönemdir kısıtlı doluluk oranıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yatırım yapan sektörde, önemli bir hamle öğrenci yurtlarındaki rezervasyon süreçlerini dijital ortama taşıyan Eyurtlar.com'dan geldi. Platform, daha şeffaf ve kolay bir rezervasyon sistemi oluştururken, kişiye özel fiyatlandırmanın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Haberler 06.05.2021 - 02:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim sistemi için yurtlar en az okullar kadar büyük önem tayor. Milli Eitim Bakanl tarafndan yaynlanan örgün öretim istatistiklerine göre, son 10 ylda YÖK ve KYKya bal örenci yurdu says yüzde 186,29, özel örenci yurtlar ise yüzde 28,8 artt. Önceki dönemde yani 2019-2020 eitim öretim ylnda, 5 bin 387 örenci yurdu 1 milyona yakn örenciyi barndrd. Koronavirüs salgn nedeniyle 1 yl akn süredir kapasitelerinin çok altnda hizmet vermek zorunda kalan örenci yurtlar, 17 Maysa kadar sürecek tam kapanmann olumlu yansmalar douraca inancyla, yaralarn sarmak için harekete geçti. Bu kapsamda önemli bir hamle örenci yurtlarndaki rezervasyon süreçlerini dijital ortama tayan online yurt rezervasyonu platformu Eyurtlar.comdan geldi. Platform, örenci yurtlarnn çaa entegre olmasn salayarak kiiye özel fiyatlandrmann önüne geçmeyi ve daha effaf bir rezervasyon sistemi oluturmay amaçlyor.

TÜRKYEDE YURT REZERVASYONLARINI DJTALE TAIYAN LK GRM

Konuya ilikin açklamada bulunan Eyurtlar.com CEOsu Samet Ulusoy, Türkiyede yurt rezervasyonlarn dijitale tayan ilk giriim olduklarnn altn çizerek, Her yl milyonlarca örenci yurt aratrmas yapyor ve her yurdu tek tek gezerek bilgi edinmeye çalyordu. Bu durum gereksiz zaman ve maddi kayp yaratyordu. Bu alanda bir ihtiyaç olduunu düünerek Eyurtlar.comu kurduk. Örenciler artk, yurtlar detayl bir ekilde sitemiz üzerinden inceliyor ve yurtlarn eklemi olduu odalara kolayca rezervasyon yapabiliyor. Üniversite örencilerinin stanbul ve Ankaradan sonra en çok zmir, Konya, Balkesir, Antalya ve Bursada yurt aradn görüyoruz. Halihazrda platformumuz üzerinde en çok yurt kayd ise stanbulda yaplyor. Bir sonraki hedefimiz, dier ehirlerimizdeki yurt ve odalar da sisteme dahil edip rezervasyon almaya hazr hale getirmek dedi.

DJTAL DÖNÜÜM YURTLARIN TOPARLANMA SÜRECNDE BELRLEYC OLACAK

Eyurtlar.com CEOsu Ulusoy, yaklaan yaz tatilinin ardndan balayacak yeni dönemde hem örenciler hem de yurtlar için daha adil bir rezervasyon sürecinin gerekliliine deinerek unlar söyledi:

Son 3 dönemdir yüzde 5 dolulukla faaliyetlerini sürdürmeye çalan yurtlar, yaklaan yaz tatilinin ardndan yeni eitim öretim yln bekliyor. Ülkemizde alamann hz kazanmas ve son olarak getirilen tam kapanmayla birlikte, yeni dönemde örenci yurtlar için çok daha iyi bir tabloyla karlaacamz umuyoruz. Bu süreçte en az temizlik ve sterilizasyon gibi tedbirler kadar, dijital dönüüme ayak uydurmann da pandemide yara alan yurtlarn toparlanma sürecinde belirleyici olaca aikar. Zira kiiye özel fiyatlandrma, adil bir rezervasyon sürecine imkan vermedii gibi örencileri ve ailelerini de zorluyor.

Ana Sayfaya Git