Öğrenciler aman dikkat

Pedagog Orhan: Öğrenciler, bilgisayarda vakit geçirirse beyin hücreleri hasara uğrar.

Haberler 21.01.2018 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Pedagog shak Orhan, sömestirde örencilere sosyal aktiveler yaptrlmas gerektiini belirterek, çocuklar evde bilgisayar, telefon ve televizyonla vakit geçiriceklerse çocuklarmz yorgun okula balayacaklar ve beyin hücrelerini hasara uratacaklar dedi.

Uzman Pedagog shak Orhan, örenci ve velilerin sömestiri nasl geçirmesi gerektii konusunda tavsiyelerde bulundu. Baarl örencilerin karne ödülününde abartya kaçlmamasna dikkat çeken shak Orhan, öyle dedi:

Baarl çocuklarmz elbetteki ödüllendirebiliriz ama abartlmamaldr. Baarsz çocuklarmza da kzlmamal. Onlar baarszsa, biz baarszz demektir. Biz yeterince ilgilenmediimiz için barszlardr.

Sömestirde örencilere sosyal aktiveler yaptrlmas gerektiini belirten Uzman Pedagog Orhan, unlar söyledi:

çocuklarmzn 4 ay boyunca ders çalt. 15 gün boyunca çocuklara spor, müzik, gezi gibi farkl alternatifler bulmak zorundayz. Bu alternatifler salanabilirse sorun yok. Ancak çocuklar evde bilgisayar, telefon ve televizyonla vakit geçiriceklerse çocuklarmz 15 gün bittiinde tamamen yorgun bir ekilde okula balayacaklar ve beyin hücrelerini hasara uratacaklar. çocuklara ödev verilecekse kendilerini gelitirebilekleri ekilde ödevler verilmeli. Bunlar zorunlu deil, çocuklarn da istedii gönüllü eyler olmal.

4 AYDA ÖRENDKLERN 15 GÜNDE UNUTABLRLER

çocuklarn anne ve babalaryla iyi zaman geçirmeleri gerektiini de belirten Orhan, aksi takdirde çocuklarn 4 ayda örendiklerini 15 gün içerisinde unutacaklarn söyledi. Orhan, mkanlar varsa, çalan anne-babalar mümkünse birisi iinden izin alsn. çocuklaryla ciddi bir ekilde ilgilensin. Programlar yapsn. Bu arada farkl ehirlere gidilebilir. Bulunduu ehirdeki güzel yerler gezilebilir. çocuklaryla kaliteli zaman geçirsinler. Spora göndersinler çocuklarn. Özel yeteneklerini gelitirebilecek aktiveteler yaptrsnlar. Bu çocuklarn zihinlerini daha da gelitirecek, onlar daha da dinlendirecektir.

Ana Sayfaya Git