Öğrenciler ders zilinin çalması için sabahladılar

Diyarbakır'daki özel bir okula yeni kayıt yapan ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması heyecanıyla okul bahçesinde kurdukları çadırlarda sabahladı.

Haberler 18.09.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesindeki özel bir okulun ilkokul birinci snf örencileri, eitim-öretim ylnn ilk gününü okul bahçesinde sabahlayarak karlad.

Gece okul bahçesine aileleriyle gelen onlarca örenci, kurulan çadrlara yerleti. Kamp görüntüsünü andran okul bahçesinde ate yakld, Örenciler, geceyi ark söyleyip oyun oynayarak geçirdi.

Okulla yeni tanan örenciler hayallerini gerçekletirmenin mutluluunu yaarken aileler de çocuklarndan ilk defa uzak kalmann hüznünü yaad.

Örenci annesi Derya Özcel, çocuundan ilk defa ayrlaca için hüzünlü olduunu ama okula balayaca için ayn zamanda mutlu olduunu söyledi.

Okula uyum kapsamnda çocuklar için böyle bir organizasyon düzenledikleri için okul yönetimine teekkür eden Özcel, öyle konutu:

Okula uyum kapsam

Bu gece ilk defa ayrlacam kzmdan. Aslnda hiç kimseye emanet edemediim yavrumu ilk defa buraya emanet edeceim. Kzm da benim kadar heyecanl ve yarn okulun ilk günü çok heyecanlym kzm birinci snfa balyor. Artk büyüdü. Kzm benden daha heyecanl.

Örenci velisi Özlem çayr ise yaklak 20 örencinin bu akam çadrlarda vakit geçirerek okullarn açlmasn heyecanla beklediklerini kaydetti.

çocuklar için düzenlenmi ve farkl bir program olduunu belirten çayr, örencilerinin mutluluklarn bu tür etkinliklerle taçlandran okul yönetimine teekkür etti.

çayr, unlar kaydetti:

Okula balamak için ve güzel bir an brakmak için bu etkinlik düzenlendi. Tabi ki çocuumdan bu gece ayrlacam onun için çok üzüntülüyüm. Ama kendisi için çok sevinçliyim. çünkü insan çocuunu hiç kimseye emanet edemez.

Örencilerden Ezgi Özcel de okulunu ilk defa gördüünü belirterek çok heyecanl olduunu dile getirdi.

Özcel, Okul çok güzel. Öretmeleri seviyorum.Yarn okul balayacak. Mutluyum bu akam çadrda kalacam.dedi.

Örencilerden Ece çalayan ise, Okulum için çok heyecanlym. Öretmenlerimi ve arkadalarm çok seviyorum. Bugün çadrda kalacam. çok mutluyum çünkü yeni arkadalarla tanacam. Okulum yarn açlaca için heyecanlym. Heyecanm git gide artyor. ifadelerine yer verdi.

Mirhat Demir çayr da okula ilk defa gidecei için mutlu ve heyecanl olduunu belirterek, Bugün sabaha kadar çadrda kalacaz ve okulumuzun açln bekleyeceim. dedi

Ana Sayfaya Git