Öğrenciler EBA sayesinde Kovid-19 sürecini verimli geçirdi

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri, TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı üzerinden "uzaktan eğitim" ile derslerini verimli şekilde işliyor.

Haberler 17.06.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hafta içi dersleri EBA TV üzerinden ileyen örenciler, ayrca on-line AYT ve TYT deneme snavlarna katlyor.

Diyarbakr Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, salgn dolaysyla örencilerinin derslerinde geri kalmamalar için öretmenlerinin EBA ile ilgili eksikliklerini tamamlamalar konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Örenci ve okul arasnda da kopukluk olumamas için okuldaki öretmenlerin Snf whatsapp gruplar oluturduunu iaret eden Ercil, bu uygulama sayesinde örencilere çalmalarn yakndan takip edildiini kaydetti.

Örencileri ders çalmaya sevk etmek için ödüllendirdiklerini aktaran Ercil, öyle dedi:

Deneme snav sonrasnda derece giren örencilerimiz ile bazen de EBAy aktif kullananlara pizza gönderdik. Hem velilerimiz hem de örencilerimiz çok mutlu oldu. Örencilerimiz de bu sürprizlerimizi çok beendi. Küçük sürprizler çocuklarn denemelere olan katlmn artryor. çocuklar okulun twitter sayfasnda görünce ya da okulun wep sitesinde kendi fotorafn görünce denemeye katlm ilgisi artyor.

10. snf örencisi Yusuf Can Özaydodu kronavirüs salgnn balamasnn ardndan okullarn eitimlerine ara verilecei korkusunu yaadklarn söyledi.

Özaydodu, ilk bata derslerini nasl çalacaklarn konu eksiklerini nasl giderecei konusunda tedirginlik yaadklarn ama öretmenlerinin hazrladklar programlar sayesinde rahatladklarn dile getirdi.

Okuldaki öretmenlerinin EBA üzerinde deneme yaptklarn ifade eden Özaydodu, öretmenlerinin getirdii küçük hediyelerle evde ziyaretler gerçekletirmesinin kendilerini sevindirdiini kaydetti.

Örenci Miran Dindarolu ise deneme snavnda dereceye girdiini belirterek, Öretmenlerimiz her gün bizi arayp, konutu. Onlardan çok memnunuz. çou denemeler ödüllü yaplyor. Öretmenlerimiz sa olsun bizi hiç yalnz brakmad, dereceye girince evimize pizza getirdi. dedi.

- Derslerimiz aksamadan çaltk

Evindar Dindarolu da hiç bir ekilde okuldaki dersleri aksamadan gayet güzel bir ekilde ilediklerini vurgulayarak, Bazen sürprizlerle bizi ders çalmaya motive ettiler. Denemelerimiz on-line olarak EBA üzerinde devam etti. Derslerimiz aksamadan çaltk. Dereceye girenlere sürpriz hediyeler verdiler. ifadelerini kulland.

- Öretmenlere gönülden çok teekkür ediyoruz

Veli Fatma Dindarolu, salgn süreci balad zaman çocuklarn derslere nasl motive ettii konusunda çok kayglandklarn belirterek, lk haftadan beri konular bazen canl anlatmlarla bazen de ödev ve denemelerle hiç aksamadan yürüttüler. Öretmenlere gönülden çok teekkür ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git