Öğrenciler Eve Gitmek İstemiyor

Öğretmen Hasan Kartal’ın atıl durumdaki malzemeler kullanarak değiştirdiği sınıf sayesinde öğrenciler okula severek geliyor. Sur ilçesine bağlı Kumrucuk köyünde öğretmen Hasan Kartal, atıl durumdaki malzemeler ile öğrencileri için örnek bir sınıf oluşturdu. Öğrencilerin daha önce okula gelmek istemediklerini belirten Kartal, “Öğrenciler okula artık severek gelmeye başladı. Şimdi eve gitmek istemiyorlar” dedi.

Haberler 20.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesine bal Kumrucuk Köyü lkokulunda öretmenlik yapan Hasan Kartal, atl durumdaki malzemeleri kullanarak örencileri için rahat bir ortam hazrlad. Borudan sokak lambas, elektrik kablosu makarasndan ve atl durumdaki kara tahtadan masa, kurumu aaçtan ses aac, odun parçasndan ask yapan ve okul sralarn da küçük masa ve sandalyelerle deitiren 7 yllk öretmen Hasan Kartal, 36 metrekarelik snf çocuklar için daha eitici ve kullanl bir hale getirdi. Daha önce örencilerin okula gelmek istemediklerini belirten Kartal, örencilerin imdi eve gitmek istemediklerini söyledi.

Mezun olduktan sonra küçük bir köy okuluna atanmay hayal ettiini ifade eden Kartal, çünkü örencilere daha scak bir ortam oluturabilirsiniz. Bunu gerçekletirmek için çabaladm. Okuldaki malzemelerin çou el emeinden oluuyor. Maddi deer biçmeye kalksanz herhangi bir maddi deeri olmayan malzemeler ama emek olduundan güzel eyler yaptma inanyorum. Mesela lambamz için bir tane boruyu boyadm. Ik takarak sokak lambas görüntüsü verdim. Daha sonra örencilerin oturduu kütükleri bir velinin bahçesinden aldk. Ses aacmz var snfta. Onu da kurumu bir aaçtan yaptk. Annem ve ablamn yardmyla minderleri yaptk. Askmz yoktu. Onu da bir odun parçasn çivi ile çakarak ask oluturdum. çocuklarn özgüven sahibi olmalar için bir tiyatro köemiz var. Harf küplerimiz var. Geçen hafta marangozdan aldm, boyadm ve üstüne harfler yazdm diye konutu.

ÖRENCLER ÖRENDKLERNN FARKINDA OLMUYOR

çocuklara hayat da öretmeye çaltn ve turu enlii bile yaptklarn dile getiren Kartal, çocuklar hem oynayarak eleniyor hem de daha mutlu oluyor. Aslnda örendiklerinin farknda deiller. Burada esas amacm öretimin yannda çocuklar eitmek aslnda. Sadece okuma yazma ve dört ilem becerisi deil de onun yannda hayat öretmeyi planlyorum ve onu gerçekletirmek için yola koyuldum. Geçen hafta turu enliimiz vard. Köy okulunda soba kullanyoruz. Sobann üzerinde çou zaman makarna, bulgur pilav veya çorba piiriyoruz. Beraberinde turuyla yensin diye turu yaptk çocuklarla birlikte ifadelerini kulland.

çOCUKLAR DAHA ÖNCE OKULA GELMEK STEMYORDU

Okulun fiziki yapsndan dolay örencilerin daha önce okula gelmek istemediini kaydeden Kartal, Örencilerle birlikte bu fiziki yaplanmay gerçekletirdikten sonra artk severek gelmeye baladlar. imdi eve gitmek istemiyorlar. Geceleri burada kaldmda köyün gençleri de geliyor. Örencilerle beraber kitap saati yapyoruz. Kitaplarla ilgili eletiriler yapyoruz. Gayet güzel geçiyor. Veliler de ben geldikten sonra gayet mutlu oldu. Snf olarak biz geri dönüümden yana olmak istiyoruz. Örnein akvaryumumuz var. Akvaryum suyunu deitireceimiz zaman sakslara döküyoruz. Hem organik gübre oluyor çiçekler için hem geri dönüüme katk salam oluyoruz. Bunun yannda organik bahçemiz var. Bütün bunlarn yannda okulumuzun yazcya ve bilgisayara ihtiyac var. Bunlar olursa çok mutlu oluruz dedi.

OKULDA KALMAK STYORUZ

Öretmenlerini ve okullarn çok sevdiklerini dile getiren örenciler ise, Bu okul çok güzel, öretmenimiz bizi seviyor. Arkadalarmzla oyun oynuyoruz. Okuma yapyoruz. Okulda kalmak istiyoruz. Okulumuz çok elenceli dediler.

Ana Sayfaya Git