Öğrenciler hafızlık eğitimi için ter döktü

MEB Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile DİB’in beraber yürüttüğü proje kapsamında Diyarbakır’da hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip öğrencileri, sınava tabi tutuldu.

Haberler 04.06.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretim Genel Müdürlüü ile Diyanet leri Bakanlnn beraber yürüttüü proje kapsamnda Diyarbakrda hafzlk eitimi almak isteyen imam hatip örencileri, snava tabi tutuldu.

Diyarbakr merkezde 3 ve Kocaköy ilçesinde de bir okulda olmak üzere toplamda 4 okulda snava tabi tutulan ortaokul çandaki örenciler hafzlk eitiminden faydalanmak için yartlar.

Snavn gerçekletii okullardan biri olan ehit Halit Gülser Kz mam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Aykanat, dertlerinin dindar bir nesil yetitirmek olduunu söyledi.

HAFIZLIK ETM

Aykanat, Snav, örencilerimizin 4üncü snftan 5inci snfa geçerken örgün eitimle birlikte hafzlk eitimi verilmesiyle ilgili bir projedir. Okulumuza yaklak 120nin üzerinde bavuru aldk. Bu snav sonucunda baarl olan 40 veya 50 örencimizi yaz kursumuza tabi tutacaz. Bunlar arasnda baarl olan 20 örenciyi eitim öretim yl balarken eitimleriyle beraber hafzlk eitimini de gündüz vermeye balayacaz. dedi.

Diyarbakrda ilk defa 65 örenciyi örgün eitimle beraber hafzlk eitimine tabi tutacaklarn belirten okulun din kültürü öretmenlerinden Ömer Sertakan, Diyarbakr merkezde bu alm ilk defa yapld. Bunun için yaptmz snavda üç okulumuz alm kabulü gerçekletirecek. Erkekler için 25, kz çocuklar için ise 40 tane örenci alnacak. Türkiyede bu sistem yaklak 4 yldr faaliyetteydi ama bize bu yl ksmet oldu, bu yl bizim için ilktir. ifadelerini kulland.

Kzn snava getiren veli Rfat Ablay ise kznn snav kazanarak hafzlk eitimine balamasn temenni etti. Ablay, hafzlk eitimine yetkililerin daha fazla önem ve destek vermesi gerektiini ifade etti.

Velilerden irwan Vural da Türkiyede hafzlk kurslarnn yaplmasnda geç kalndn ancak her eye ramen balatlmasnn önemli olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git