Öğrenciler havacılıkta yaşanan krizlere çözüm için yarışacaklar

Havacılık Yönetimi 1’inci Ulusal Öğrenci Yarışması başlıyor. Orta Öğretim 12’nci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek yarışmada öğrenciler, yoğun kar fırtınasından (doğal afetlerden) kaynaklı BUASO Havayolu’nun yaşadığı operasyonel krizle ilgili en iyi problem senaryosunu ve çözüm önerisini bulmak için mücadele edecek. Varsayımsal problemler ve çözümleri, alandaki uzmanlar tarafından incelenecek.

Haberler 07.07.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havaclk Yönetimi 1inci Ulusal Örenci Yarmas balyor. Orta Öretim 12nci snf örencilerinin katlmyla gerçekleecek yarmada örenciler, youn kar frtnasndan (doal afetlerden) kaynakl BUASO Havayolunun yaad operasyonel krizle ilgili en iyi problem senaryosunu ve çözüm önerisini bulmak için mücadele edecek. Varsaymsal problemler ve çözümleri, alandaki uzmanlar tarafndan incelenecek.

KRZ SENARYOSUNA DAR çÖZÜMLER 1000 KELMEYLE ANLATILACAK

Ortaöretim 12nci snf örencilerine gerçek havaclk dünyas problemlerine katlm frsat sunan Havaclk Yönetimi 1inci Ulusal Örenci Yarmas balyor. stanbul Geliim Üniversitesi ktisadi dari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Havaclk Yönetimi Bölümü tarafndan düzenlenen yarmann konusu ise yaplan açklamada u ekilde ifade edildi:

Youn kar frtnas nedeniyle stanbul Havaliman etkilenmitir. Tüm park yerleri uçaklarla dolu ve taksi yollar kapal olmasna ramen BUASO Havayolu stanbul Havalimanna inmitir. Park yerinin açlmasn beklerken uçak sekiz saate kadar pistte kalm ve yolcularn uçaktan indirilmesine izin verilmemitir. Kriz öncesini, kriz ann ve kriz sonrasn konu edinen problemi anlatan senaryoyu ve çözüm önerilerini en az 1000 kelimeyle anlatan bir metin hazrlaynz.

Ana Sayfaya Git