Öğrenciler kodladıkları oyunları oynuyor

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesince hayata geçirilen "Çocuk Üniversitesi" projesi kapsamında, üniversitede eğitim alan ortaokul öğrencileri, kodladıkları eğitici bilgisayar oyunlarını oynamanın keyfini yaşıyor.

Haberler 28.05.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesi (SÜ) Eitim Fakültesince Sosyal Destek Program (SODES) kapsamnda hayata geçirilen çocuk Üniversitesi projesi çerçevesinde eitim alan ortaokul örencileri, bilgisayarda kendi oyunlarn tasarladlar.

Proje sayesinde çocuk yata üniversite ile tanma frsat bulan 100 ortaokul örencisine, 30 kiilik uzman ekiple bilimden sanata eitim verildi.

Proje Koordinatörü Dr. Öretim Üyesi Esef Hakan Toytok, AA muhabirine yapt açklamada, örencilere verilen eitimin 20 hafta sürdüünü söyledi.

çocuklara, yaamda gördükleri her eyde bilimin olduunu hissettirmeye çaltklarn dile getiren Toytok, Bu projenin sonuçlar, çocuklarmz için ileriki hayatlarnda çok daha deerli olacak çünkü erken yata üniversite ile buluan örencilerimiz, ileride bu birikimlerini katma deer olarak yanstacaklar. dedi.

Yaplan çalmalarn hayatla iliki kurularak anlatlmaya çalldn aktaran Toytok, her çalmann birbirinden deerli olduunu fakat baz çalmalarn daha önce çktn ifade etti.

Toytok, bir araya gelen 3 örencinin, kendi bilgisayar oyunlarn kodladklarn anlatarak, unlar kaydetti:

Hayal ettikleri oyunu, bilgisayardan kodlayarak kendileri yazdlar, oyun konsollaryla oynanabilir hale getirdiler. Bu bizim için deerli bir çktdr çünkü oyun, her ya için güzel. Eitimde yaptmz oyunlar tabi bilimsel oyunlar. Bir amac olan, karlnda kavramlarla, terimlerle ilerleyen oyunlar yapmaya çaltk. Bu çocuklar, kendi oyunlarn, ileride daha iyi ekilde tasarlayabilecek duruma gelecekler. Bu da biliim ve yazlm anlamnda bizim için çok deerli bir sonuç olacak.

- Örenci Ecevit: Kendi oyunumuzu oynamann tadn çkaryoruz

Sancaklar Ortaokulu örencisi Vefa Ecevit, arkadalaryla aldklar eitimin ardndan, çeitli denemelerden sonra Uzayda Yaam adl kendi oyunlarn tasarladklarn belirtti.

Daha önce oyunlarn nasl tasarlandna ilikin meraknn, bu çalmayla sona erdiini aktaran Ecevit, Artk kendi oyunumuzu, kendimiz yapp oynuyoruz. Bazen zararl oyunlar olabiliyor. Tabii ki bu oyunlara kar kendimizi daha da gelitirerek, fayda verecek oyunlar tasarlamak istiyoruz. diye konutu.

Örencilerden Ozan Diyar Ay da bilimden sanata, resimden müzie kadar birçok alanda eitim aldklarn kaydetti.

Projeye dahil olmadan önce oyunlarn nasl yapldn her zaman merak ettiini belirten Ay, Buraya gelmeden önce hep bakalarnn yapt oyunlar oynardk. Buraya geldiimizde, kendi oyunumuzu yapp oynamay örendik. Bakalarnn yapt oyunlar braktk ve imdi kendi oyunumuzu oynamann tadn çkaryoruz. nallah gelecekte yapacamz oyunlar bakalar da oynayacak. dedi.

u anda deneme amaçl oyunlar yaptklarn ve bunu gelitireceklerini ifade eden Ay, bu oyun ile çeitli yarmalara katlacaklarn anlatt.

Zekeriya Stk ise önce kodlama eitimi ile zihinsel olarak kendilerini daha da gelitirdiklerini ve ardndan bu oyunun ortaya çktn söyledi.

Ana Sayfaya Git