Öğrenciler Kurtardı

Şırnak'ın Silopi ilçesinin tek seyirlik tepesi olan ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen Yeşiltepe, öğrenciler tarafından temizlendi. Temizlik sırasında öğrenciler, dikkenli teller arasında mahsur kalan köpeği de kurtardı.

Haberler 06.10.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinin bir dönem sembolü konumunda bulunan ve birçok sosyal etkinliin yapld Yeiltepe, zamanla kaderine terk edildi. lçedeki örenciler ile çeitli sivil toplum kuruluu temsilcileri bir araya gelerek, Temiz bir toplum, temiz bir çevre için sloganyla Yeiltepede temizlik çalmasna balamak üzere kollar svad. Madde bamllarn mekan haline gelen Yeiltepede örenciler, dikkenli teller arasnda mahsur kalan bir köpei kurtard.

Köpek kurtarldktan sonra temizlik kampanyasna katlmak üzere gelen örenci, öretmen ve dernek yöneticilerine çöp poetleri ile eldivenler datld. Toplanan çöp torbalar parkn dna çkarlarak belediye ekiplerine bilgi verildi.

TEMZLK KAMPANYASINDA FARK ETTLER

Temizlik kampanyasna katlan Silopi Anadolu mama Hatip Lisesi Müdürü Zahir Kocaman, ilçedeki baz sivil toplum kuruluu temsilcileriyle çalma yaptklarn dile getirerek, Bundan sonra Yeiltepenin amacna uygun ve temiz olarak kullanlmasna önem vereceiz dedi.

Anadolu Kültür Eitim Spor Dernei Silopi ube Bakan Nizar Ökten ise Yeiltepe parkmzda daha iki yl öncesine kadar insanlar oturup çaylarn kahvelerini içerken ne yazk ki madde bamllarn yuvas haline geldi. u anda atl bir durumda, çöplerden geçilmiyor. ki yl öncesine kadar Silopi Belediyesine balyd imdi Kültür ve Turizm Bakanlna devredildiini duyduk. Ne yazk ki bu durum içler acs ve Silopiye yakmyor diye konutu.

lçe sakinleri, Yeiltepenin bir dönem ilçenin sembolü olduunu dile getirerek, bölgenin tekrar sosyal tesis haline getirilmesi için yetkililere çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git