Öğrenciler kuş ve kedileri sıcak yuvaya kavuşturdu

Siirt'te öğrencilerin atık ürünleri değerlendirerek hazırladığı, kentin belirli noktalarına konulan 500 kedi barınağı ve 100 kuş yuvasına esnaf da yem bıraktı

Haberler 20.12.2019 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte örencilerin atk ürünleri de deerlendirerek yapt kedi barnaklar ile ku yuvalar, kentin çeitli noktalarna konuldu.

Fevzi çakmak Ortaokulunda teknoloji tasarm öretmeni Mustafa Babuun giriimiyle örenciler, evlerinde kullanlmayan karton ve benzeri malzemelerle okulda kedi barna ve ku yuvas yapt.

Örencilerin önce Güres Caddesinde sergiledii 500 kedi barna ve 100 ku yuvas, kentin belirli noktalarna konuldu. Baz esnaf da barnak ve ku yuvalarna yem brakt.

Babu, yapt açklamada, örencilere hayvan sevgisi alamak için bir ay içinde böyle bir çalmaya imza attklarn söyledi.

nternetten yuva ve barnak yapmay örenerek bunu uygulamaya geçirdiklerini dile getiren Babu, projeye 7 ve 8inci snflardan 500 örencinin katldn anlatt.

KU VE KEDLERE YUVA

Babu, atk ürünler ve satn aldklar malzemelerle güzel yuvalar yaptklarn belirterek, Emei geçen tüm örencilerimi kutluyorum. Önümüzdeki zamanlarda sokak hayvanlarna yönelik farkl çalmalarmz da olacak. dedi.

Örencilerden Gizem Üçok, souk havalarda hayvanlarn üümemesi için tüm snf olarak seferber olduklarn söyledi.

Herkese imkanlar ölçüsünde sokak hayvanlarna destek olmalar çarsnda bulunan Üçok, K geldi, havalar soudu. Bununla ilgili farkndalk oluturmak için böyle bir çalma yaptk. Sokak hayvanlarna sahip çkmay amaçladk. çok mutluyum. diye konutu.

Muharrem Ylmaz ise her sabah okula giderken sokak hayvanlarn üürken görüp üzüldüünü anlatarak, Souk havalar en çok sokak hayvanlarn etkiliyor. Onlara scak bir barnak yaptk. Atk malzemelerin de doaya kazandrlmasn saladk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git