Öğrenciler robot tasarladı

Siverek ilçesinde öğrencilerin yaptıkları Robot, "Cumhurbaşkanı kimdir?" sorusuna "Recep Tayyip Erdoğan" diye yanıt veriyor.

Haberler 06.09.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinde robot uygulamalar kursuna katlan çocuklar, Robotum adn verdikleri bir robot tasarlad.

Siverek Belediyesi ve ilçe Halk Eitim Merkezi ibirliiyle açlan kursta eitim alan 20 çocuk, iki aylk kurs sonunda, baz sorulara cevap veren bir robot yapt. Tasarlanan robot, telefona kurulan program üzerinden gönderilen ses komutlaryla hareket ediyor.

Program araclyla gönderilen sesli komutlara ve baz sorulara yant veren robot, Cumhurbakan kimdir? sorusunu Recep Tayyip Erdoan eklinde cevaplyor. Robotum, polis ol komutu sonrasnda ise siren çalmaya balyor.

ROBOT TASARLADILAR

Frat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendislii bölümü mezunu Mehmet Gire (31), robot yapmnda kullanlan parçalarn 3 boyutlu makine ile kursiyer çocuklar tarafndan tasarlandn söyledi.

Robotumun çarpm tablosunun yan sra 4 ilem yapabildiini ve bu gibi özellikleriyle eitimde de kullanlabilen bir proje olduunu aktaran Gire, Robotumun kodlanmas, örencilerimizin uygulamalarda gördüklerini harmanlayarak bir bütün haline getirip yüklenmesiyle tasarland. Malzemeleri tamamen kendi imkanlarmz ile bilgisayar ortamnda çizimler yaparak 3 boyutlu olarak ürettik. diye konutu.

ÖRENCLERN BAARISI

Gire, imkan verilmesi durumunda bölgedeki çocuklarn daha iyi iler ortaya çkarabileceklerine inandn sözlerine ekledi.

Lise örencisi Elif Zehra Polat (16) ise 2 aylk kursta örendikleri kodlama bilgisi ile robotu tasarladklarn belirterek, Maketleri ve malzemeleri kendimiz ürettik. Ses ve k gibi kodlamay örendik ve robotun gelitirilmesi için elimizden geleni yapyoruz. mkan verilirse daha iyisini yapabilir ve robotumuzu gelitirebiliriz. dedi.

14 yandaki Selman Tonbul da 2 aylk eitim sürecinde örendikleri kodlamalar sayesinde robot tasarladklarn söyledi.

Enes Gire (13) de robotun ark da söyleyebildiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git