Öğrenciler sevindirdi!

Özel bir eğitim kurumunun öğrencileri, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizmli çocuklarla bir araya gelerek kendilerine mini konser verdi.

Haberler 09.04.2019 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir düün salonunda düzenlenen etkinlie, Kolejin Yönetim Kurulu Bakan Aziz Adgüzel, okul yönetimi, öretmenler, örenciler, otizmli çocuklar ve aileleri katld. Örenciler, Dünya Otizm Farkndalk Günü dolaysyla arladklar otizmli çocuklara mini konser vererek birliktelik mesaj verdi.

OTZM FARKINDALIK

Adgüzel, etkinlikleri 5 yldr gelenek haline getirdiklerini söyledi. Adgüzel, Bu çalmada emei geçen tüm ekibe, katks olan herkese huzurunuzda teekkür ediyorum. Sizlerin çocuklarna hizmet etmek küçük de olsa dokunular yapmak bizleri daha ileri hedeflere yönlendiriyor. 1800lü yllarn banda fark edilen 1900lü yllarn ortalarnda yaygn geliimsel bozukluk olarak tanmlanan bu olgunun görülme skl 1995 ylnda binde bir iken bugün 59 çocuktan biri otizm tehisi almaktadr.

ÖRENCLERLE

Hala üzerinde dünya çapnda çalmalar yaplmasna ramen bir neden kaynaklandnn cevabn verebilmi deil. Ancak biliyoruz ki beslenme ve younlatrlm eitimle birçok eyi atlatabiliyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya kendimizi eitmeye örenmeye devam edeceiz. Tüm gelimeleri yakndan takip etmeye devam edeceiz. Otizmde Diyarbakrda farkndalk adna daha büyük etkinlikler yapmaya devam edeceiz. Otizmli bireylerin yaama katlmas eitim haklarnn elde edilmesi noktasnda elimizden gelen destei vereceiz dedi.

Ana Sayfaya Git