Öğrenciler tasarladı, robotlar yarıştı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası IEEE Robot yarışmasında öğrencilerin tasarladığı robotlar farklı kategorilerde kıyasıya yarıştı.

Haberler 15.05.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi 1. Uluslararas IEEE Robot Yarmas düzenlendi. Mühendislik Fakültesinde gerçekletirilen yarmaya farkl okullardan onlarca örenci ve öretmen katld. Örencilerin tasarlad robotlar çizgi takip, sumo, labirent kategorilerinde birbirleriyle yart. Kermes bölümünde ise ilkokul örencilerinin Legolarla tasarlad farkl robotlar jüriye tantld. Kermesten elde edilecek gelirlerin yarmaya katlma cesareti gösteren Balar Hürriyet lkokuluna balanaca belirtildi.

ROBOTLAR BU KEZ YANRITI

Yarma öncesi açklamalarda bulunan Öretim Görevlisi Sadi Serdar Günel, gelecek yl yarmay daha kapsaml bir ekilde gerçekletireceklerini belirtti. Günel, Bu ehir çok önemli bir ehir. Bu ehir ilk robotun yapld El Cezerinin ehri. Bizler inanyoruz ki sizler onun yerini dolduracak yeni bilim adamlar olacaksnz. Bu yarmay düzenlememizdeki en büyük hedef de sizleri yarma ad altnda robot teknolojisiyle tanp en iyi ekilde gelitirmeniz. Önümüzdeki yl asl hedefimiz daha büyük bir organizasyon yapacaz. uanda bu yarmaya katlan sizler her biriniz bizim için birincisiniz zaten. Bir de aranzda Balar Hürriyet lkokulu var. Dördüncü snf talebeleri bu yarmaya katlma cesareti gösterdiler. Bizim örencilerimiz de karar ald çünkü onlarn robotlar yoktu. Biz de bir kermes düzenleyip bu kermesten elde ettiimiz geliri Hürriyet Okuluna hediye edeceiz. Hepinizi yarmaya katldnz için tebrik ediyorum dedi.

MÜHENDSLK FAKÜLTES

Mühendislik fakültesini ve yaplan çalmalar örencilerle buluturmak, onlara tantmak için Robot Yarmas düzenlendiklerini kaydeden Mühendislik Fakültesi Dekan Abdullah Toprak, unlar söyledi: Bu robot yarmas birincisi olduu için belki katlm istediimiz seviyede deil ama bundan sonraki süreçlerde ve yllarda bunu geleneksel hale getirip devam edeceiz. Bazen haberlerde görüyorsunuz robot yarmalarn ama hep onlar bize uzakm gibi geliyor. Aslnda onu yapan bizim gibi örenciler, hocalar ve arkadalarmzdr. Bu çerçevede bu etkinlii düzenleyen herkese teekkür ediyorum. Yarma sonunda birinci olan yarmaclara çeitli ödüller verildi.

Ana Sayfaya Git