Öğrenciler üretiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, İtalya için sağlık sektöründe kullanılan koruyucu kıyafet üretiyor.

Haberler 15.01.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüünün, Karacada Kalknma Ajansnn 2019 Yl Sanayi Altyaps Mali Destek Program kapsamnda hayata geçirdii Sanayide htiyaç Duyulan Gücü Potansiyelinin Artrlmas çin Mesleki Eitim Altyapsnn Güçlendirilmesi Projesi ile Bismil Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk tekstil atölyesi geçen yl faaliyete balad.

Bu yl ise Bismil Kaymakaml ve belediye i birliiyle okulda ikinci tekstil atölyesi açld.

Uzaktan eitim gören örenciler, bir yandan da okul bünyesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda açlan atölyelerde stajlarn yapyor.

Örenciler, Türkiyede faaliyet yürüten bir firmann talyadan ald 1,5 milyon koruyucu önlük sipariinin bir bölümünü üretmek üzere kollar svad.

HEM ÖRENCLER NEM DE OKUL GELR ELDE EDECEK

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmen, gazetecilere yapt açklamada, okuldaki atölyelerde koruyucu önlüklerin dikilmeye balandn söyledi.

Örencilerin ilk üretimlerinin talyaya gönderileceini belirten Türkmen, u anda günlük yaklak 800 dikim kapasitemiz var. Bunu 1500e çkarmay planlyoruz. dedi.

Atölyelerde 22 örencinin dikim yapabileceini ifade eden Türkmen, Projeden okulumuz aylk yaklak 30 bin lira gelir elde edecek. Bunun bir miktar döner sermayeye kalrken asl önemli miktarn örencilerimize emeklerinin karl olarak vermeyi planlyoruz. diye konutu.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral da 2009dan bu yana Diyarbakr ve anlurfann ekonomik ve sosyal kalknmas için önemli projeler yürüttüklerini bildirdi.

Bölgede istihdam artrc faaliyetlerin öncelikleri arasnda bulunduunu anlatan Maral, Sanayi ve Teknoloji Bakanl da 2019 temasn mesleki eitim olarak belirlemiti. Biz de bunu deerlendirmek amacyla bir yandan sanayi altyapsn gelitirecek faaliyetleri bir yandan da nitelikli eleman yetitirmeye olanak salayacak altyaplar destekliyoruz. ifadelerini kulland.

Maral, proje kapsamnda Diyarbakrda 4 okulun desteklendiini belirterek, Bu okulumuz da projenin bir etab olarak faaliyetlerine balad. nallah bu tarz projelerin saysn artrp Diyarbakrda hayata geçen Tekstil Kent gibi yeni organize sanayi bölgelerinde nitelikli istihdamn da önünü açacaz. dedi.

ÖRENCLER BULABLR, KEND YERLERN AçABLR

Okul Müdürü Abdullah çiftçi ise örencilerin gelecekte birer usta olarak yetieceini ve aldklar belgeyle hem kurs hem de i yeri açabileceini söyledi.

Moda Tasarm Alan efi Halime çiçek, atölyede 12. snfta eitim gören örencilerin bulunduunu belirterek, Buradan mezun olan örencilerimiz makineci ya da ustaba olarak ie balayabilir. u anda bile örenciler için tekstil sektöründen talep geliyor. diye konutu.

OKULDAN VERLECEK BELGEYLE YER AçABLECEM

Örencilerden Aleyna Arslan, haftann 3 günü atölyede staj gördüünü belirtti.

Aldklar eitimin önemine iaret eden Arslan, Bir tekstil atölyesinde çalmak istersem kolaylkla i bulabileceim. Okuldan verilecek belgeyle i yeri açabileceim. Burada yaptmz önlükler talyaya, salk çalanlarna gidiyor. Bu da bizi çok duygulandryor ve gururlandryor. dedi.

Ramazan Ay da hem eitim aldklarn hem de kazanç saladklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git