Öğrenciler üşümesin!

Muş'ta köy okullarında eğitim gören öğrenciler için yardım kampanyası başlatan AK Gençlik Grubu üyeleri, hayırseverlerden topladıkları giyim, kırtasiye malzemesi ve oyuncakları 17 köydeki 720 ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırdı.

Haberler 28.11.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta AK Gençlik Grubu üyeleri, köy okullarndaki örenciler için sosyal medya üzerinden balattklar kampanya ile çeitli yardm malzemesi toplad.

Souk k günlerinde köy okullarndaki örencilerin üümesini engellemek amacyla Her ey kardelerimiz için sloganyla yardm kampanyas balatan grup üyeleri, sosyal medya üzerinden yardmseverlere ulat.

Bu kapsamda okullardaki öretmenlerle de iletiime geçerek örencilerin ihtiyaçlarn belirleyen grup üyeleri, topladklar giyim, krtasiye malzemeleri ile oyuncaklar, merkez ve ilçelere bal köylerdeki örencilere ulatryor.

Son olarak Bulank ilçesine bal ehitveren lkokulundaki 29 örenciye topladklar yardmlar datan AK Gençlik Grubu üyeleri, yl sonuna kadar sürdürecekleri kampanya ile kentteki tüm köy okullarna ulamay hedefliyor.

AK Gençlik Grubu Sözcüsü Ahmet Demir, örencilere yardm ettikçe mutlu olduklarn ve daha çok yardm yapmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

AK gönüllülerin büyük bir aile olduunu ve kentin eitimine, örencilerin mutluluuna katk salamay amaçladklarn vurgulayan Demir, unlar aktard:

Yaklak 2 yl önce Mu AK Gönüllüler ad altnda bir araya geldik ve u anda 100ü akn arkadamzla çalmalarmz yürütüyoruz. Birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Özellikle eitim alannda kendi imkanlarmzla balattmz projelerimiz oluyor. 2017-2018 eitim öretim ylnn balamasyla Her ey kardelerimiz için ad altnda yeni bir proje balattk. Bu projemizle 17 köy okulundaki 720 ihtiyaç sahibi örenciye ulatk. Son olarak Bulank ilçesindeki üyelerimizden Fikret Araln çalmas ile ehitveren Köyü lkokulunda 29 örenci tespit ettik. Yardmlarmz dattk. Biz bu projeyi balatrken tüm ilçe ve köylerimize ulamay hedefledik. nallah bu hedefe ularz.

Grup üyelerinden Fikret Aral, örencilerin bir nebze de olsa yüzlerini güldürmenin gururunu yaadklarn söyledi.

Köylerdeki kardelerine giyim, krtasiye, kitap, oyuncak desteinde bulunmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Aral, Baka köylerdeki örenci kardelerimize, ihtiyaç sahiplerine de ulamaya çalyoruz. Özellikle k mevsimi ehitveren köyünde çok çetin geçiyor. Biz çocuklara klk elbise, bir de souk havada okula gelirken minik elleri çatlamasn diye vazelin getirdik. diye konutu.

- Eitime yaplan yatrmlar hiçbir zaman boa gitmiyor

ehitveren Köyü lköretim Okulu öretmeni Gözde Ezberli ise örencilerine yaptklar yardm ve gösterdikleri ilgiden dolay grup üyelerine teekkür etti.

Grup üyelerinin kendileriyle irtibata geçerek okulun ve örencilerin ihtiyaçlar hakknda bilgi aldn anlatan Ezberli, öyle dedi:

Grup üyelerinden klk giysi ve krtasiye malzemelerinin yan sra souktan dolay çocuklarn elleri çok çatlad için krem istedim. Saolsunlar örencilerin ihtiyaçlarn karladlar. Örencilerimiz de buna çok sevindi. Eitime yaplan yatrmlar hiçbir zaman boa gitmiyor. Bugünün çocuklar yarnn büyükleri olacak. Belki devletimizin bana geçecekler bunu kimse bilemez. Devletimiz yardmlarn bizden hiçbir zaman esirgemiyor, yardmsever insanlar ve kurulular da bize destek oluyorlar.

Ana Sayfaya Git