Öğrenciler yaz okullarını sevdi

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin açtığı yaz okullarına kayıt yaptıran 3 binden fazla öğrenci, 8 ayrı branşta spor yapma imkanı buluyor.

Haberler 31.07.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince açlan yaz okullunda binlerce örenci, çeitli branlarda eitim alyor.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yamann talimatlaryla Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca hazrlanan yaz okul projesine çocuklar youn ilgi gösterdi.

Örencilerin yaz tatillerini daha güzel geçirmeleri ve spora yönlendirilmeleri için hayata geçirilen proje kapsamnda 3 bin 217 örenciye, futbol, voleybol, basketbol, atclk, jimnastik, badminton, masa tenisi ve bisiklet branlarnda eitim veriliyor.

Proje kapsamnda ücretsiz servis imkan da salanrken, örenciler, kurslarda elenceli vakit geçiriyor.

Haval tüfek at kursuna katlan örencilerden Aye Tavan, AA muhabirine, bir arkadann önerisi ile balad yaz okulunu çok sevdiini söyledi.

YAZ OKULLARINI SEVDLER

Büyüyünce polis olmay istediini, bu nedenle açlan atclk kursuna baladn anlatan Tavan, çok güzel zaman geçiriyoruz. çok beendim bu sporu. Haftada 4 gün kurs var, at yapyoruz. Herkese çok teekkür ediyoruz. dedi.

Zehra Elif letmi, kendilerine sunulan bu imkandan ötürü mutlu olduunu dile getirerek, Tatile gitmedim ama burada çok eleniyorum. diye konutu.

Badminton kursu örencisi Ada Irmak Gökerdemir, daha önce yaz aylarnda evde skldklarn, yaz okullar ile tatillerini iyi deerlendirdiklerini söyledi. Gökdemir, Belediye sayesinde spor yapma imkan bulduunu aktard.

Voleybol kursuna katlan Beyza Nur Balamur da Mardinde gençlere yönelik güzel etkinliklerin ve çalmalarn yapldn belirtti.

Balamur, Eskiden Mardinde böyle imkanlar yoktu, Vali amcamz çok seviyoruz ve ona çok teekkür ediyoruz. Voleybolcu olmak ve milli takmna katlmak istiyorum. dedi.

Futbol kursuna katlan Vedat Ömer de sevdii bir alanda kursa katldn ve iyi vakit geçirdiini aktard.

Ana Sayfaya Git