Öğrencilerden anlamlı dua!

Batman Üniversitesinde öğrenim gören 166 yabancı öğrenci, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okuyup, dua etti.

Haberler 24.01.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl bölümlerde okuyan Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, çad, Filistin, Güney Kore, Irak, Kamerun, Libya, Somali, Sudan, Suriye, Türkmenistan ve Yemenden gelen 166 örenci, Bat Raman Kampüsündeki Üniversite Camisinde öle namazna müteakip Zeytin Dal Harekat için Fetih Suresi okudu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, yabanc örencilerin talebi dorultusunda dua programnn düzenlendiini belirterek, Askerimizin inallah aya taa demez. Ümmetin son ordusu, slamn sancaktar bu askerlerimiz inallah muzaffer olur, slam yüceltir. Kürtü, Türkü, Arap tüm güzelliklerimizle tek yumruk olan slam ordusu inallah muzaffer olur, tüm dualarmz onlarla. ifadelerini kulland.

- Türkiyenin ordusu, bizim ordumuzdur

Yemen uyruklu örenci brahim Ubeyd, Türk ordusunun sadece Türkiyenin deil tüm Müslümanlarn ordusu olduunu söyledi.

Bu nedenle Türk ordusunun yannda olduklarn vurgulayan Ubeyd, öyle konutu:

Türkiyenin ordusu, bizim ordumuzdur. nallah bu ülke için hainlik düünenler emellerine ulamayacaktr. Türkiye için kötü düünenler bizim için de kötü düünüyorlar demektir. çünkü biz tek bir devletiz. slam ordusu teröristlere kar baarl olacaktr. slam ordusu teröristlere kar baarl olacaktr. Keke biz de elimize silah alp Türk askerinin yannda savaabilsek.

- Dualarmz sizinle

çad uyruklu örenci Ebubekir Ali Ahmet, Türkiye için dua ediyoruz, Allah Türkiyeyi korusun. dedi.

Türkiyenin ikinci vatan olduunu belirten Sudanl Muhammed Ali Emin ise Sudandan geldim ama Türkiye benim vatanm, ülkem.. Onlar ne yaarlarsa ben de onu yayorum. Allah askerlerimizi korusun. Sizinle beraberiz, dualarmz sizinle. diye konutu.

Ana Sayfaya Git