Öğrencilerden davul şov

Hani ilçesi Şehit Salih Eroğlu Ortaokulunda okuyan Hani’miş Ritim Gurubu öğrencilerinin 19 Mayıs kutlama etkinliklerinde davul şov gösterileri adeta nefesleri kesti.

Haberler 20.05.2018 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2016 ylndan beri Hani ilçesine bal Topçular Mahallesi, Topçular Ortaokulunda müzik öretmeni olarak görev yapan Aye Oral, Hani Kaymakamlnn yardm ve destekleri dorultusunda kurulan Hanimi Ritim Grubunda eitim veriyor. Müzik öretmeni Aye Oraldan müzik dersi alan ehit Polis Salih Erolu Ortaokulu ve dier okullarda okuyan örenci gurubu davul çalma yetenekleri ile adeta nefesleri kesiyor. Örenciler ilçedeki müzik çalmalaryla da kalmyor komu ilçelerden gelen davetlere de katlyorlar, davul çalma yeteneklerini ova çevirerek gösteri yapyorlar. Son olarak Hani lçe Kaymakam aban Arda Yazcnn da katld bir dizi açlta gösteri yapan örenciler protokol üyeleri ve etkinlie katlanlara davullaryla ov yaparak adeta nefesleri kesti.

Usta davulculara ta çkardlar

Davulun ipini azna alarak etrafnda dönerek çalan Halime çalkç adeta profesyonel davulculara ta çkartrken açla katlanlar grubu uzun süre alklad. Müzik çalarken ve gösteri yaparken kendinden geçtiini belirten Halime çalakç Biz Hanide her resmi törende ve açllarda gidip gösteri yapyoruz. Saolsun deerli büyüklerimiz ve halkmz bizi severek izliyorlar ve bizde onlara layk olmaya çalyoruz. grubumuzda bulunan arkada ve öretmenlerimizle daha fazla çalp ilçemizin ününü yurt dna da tamak istiyoruz. Saolsun kaymakammz bize her türlü destei veriyor bizde bu destee laik olmak için elimizden gelenin fazlasn yapyoruz dedi.

Kaymakam aban Arda Yazici çocuklar tarafndan hazrlanan davul ov karsnda adeta hayran kalrken çocuklarmz çok güzel bir grup kurmu ve muhteem bir gösteri yaptlar. Ben bu makamda olduum müddetçe bu çocuklarn her türlü etkinliine sonuna kadar destek vereceim diye konutu.

Hani Belediyesi Necip Fazl Ksa Kürek Gençlik Merkezinde açlan müzik kurslarnda gençlere yönelik çalmalarn sürdüren örencilerden baar haberleri gelmeye devam ediyor.

Davul çalmay örendiler

Müzik öretmeni olarak görev yapan Aye Oral, krsalda öretmenlik mesleini sürdürmesinin tek amacnn çocuklar müzik eitimleriyle buluturarak ilçe merkezi bata olmak üzere Türkiye genelinde de ilklere imza atmak olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git