Öğrencilerden maske üretimi

Muş'ta gönüllü öğretmen ve usta öğreticiler 70 bin maske üretti

Haberler 09.10.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta Halk Eitim Merkezi ve Akam Sanat Okulu Müdürlüünde görevli öretmenler ve usta öreticiler, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamnda 70 bin maske üretti.

Koronavirüs salgnnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayip Erdoan tarafndan balatlan kampanyas kapsamnda Halk Eitimi Merkezinde görevli öretmen ve usta öreticiler gönüllü olarak maske üretmeye balad.

Kurulan atölyede bugüne kadar 70 bin maske üreten öretmen ve usta öreticiler, kurumlarn maske ihtiyacnn karlanmasnda önemli bir görev üstlendi.

70 BN MASKE ÜRETTLER

Maske üretim atölyesinde incelemelerde bulunan l Milli Eitim Müdürü Enver Kvanç, AA muhabirine yapt açklamada, pandemi sürecinde kamu çalanlarnn gösterdii fedakarln unutulmamas gerektiini söyledi.

çocuklarn güvenli okula gitmeleri, salkl ortamlarda eitim almalar için gönüllü meslektalarnn büyük emek harcadn belirten Kvanç, Gönüllü hocalarmz burada maske üretimi yapmasalar baka illerden maske almak zorunda kalacaktk. Ama Halk Eitimi Merkezi Müdürlüü bünyesinde hiçbir karlk almakszn gelip maske üretiyorlar. u anda ilimizin maske ihtiyacn karlyorlar. diye konutu.

Halk Eitimi Merkezi Müdürü Mahmut Baskn ise bugüne kadar 70 bin maske üretimini yaptklarn belirterek, Maskeleri güvenlik güçlerimizi ve salk kurulularna gönderdik. htiyac olan her yere ücretsiz maske datyoruz. Maskeleri kendi kaynaklarmz kullanarak üretiyoruz. htiyaç olduu sürece bunu sürdürmeye çalacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git