Öğrencilere ayakkabı yardımı

Sason ilçesine bağlı dağ köylerinde yaşayan ve kışlık ayakkabı ihtiyacı olan 270 öğrenciye ayakkabı dağıtıldı.

Haberler 25.12.2016 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN- Sason Kaymakaml, ilçeye bal da köylerinde yaayan ve klk ayakkab ihtiyac olan 270 örenciye ayakkab datt.

nsan Hak ve Hürriyetleri (HH) Sason yöneticisi Sabahattin Atalay, yapt açklamada, ilçeye bal Bayramlar, Aykonak, Dalca, Han, Gortil ve Vortanuz köylerinde yaayanlarn yln 6 ayn kar altnda geçirdiini söyledi.

ÖRENC AYAKKABI YARDIMI

Atalay, zor artlarda okula giden örencilerin durumunu Kaymakam Tekin Dundara ilettiklerini ve Dundarn destekleriyle bu köy ve mezralarda yaayan 270 örenciye, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) çalanlar ve köy öretmenleriyle beraber klk ayakkab dattklarn belirtti.

Atalay, kn souk günlerinde giyecek ayakkab bulamayan çocuklarn bu ihtiyaçlarna destek olduu için Kaymakam Dundara teekkür etti.

ULAIMDA ZORLUK çEKLYOR

Köylülerden Veysi Arasan da kn çetin koullarnda ilçe merkezine ulamakta zorluk çektiklerini kaydederek, devlete minnettar olduklarn söyledi.

Yardmlardan dolay çok mutlu olduklarn vurgulayan Arasan, Allah kimseyi devletsiz, vatansz ve sahipsiz brakmasn. çocuklarmza uzatlan en küçük bir yardm bile bizleri mutlu etmeye yetiyor. Sayn Kaymakammz daha önce de bu bölgede bulunan 90 çocuu sünnet ettirmiti. Ayrca engelli olan çocuklar tespit edip, hepsine maa balanmasn salamt. Kendisine çok teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git