Öğrencilere eğitimin önemi anlatıldı

Siverek ilçesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin kaldığı Karacadağ Anadolu Lisesi pansiyonunda incelemelerde bulunan Siverek İlçe Kaymakamı Metin Demirel, daha sonra pansiyon öğrencileri için haftalık olarak düzenlenen ve değişik meslek gurupları, akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı değerler eğitiminde eğitimin önemini anlattı.

Haberler 02.04.2018 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek ilçenin Yeniehir mahallesinde bulunan Karacada Anadolu Lisesi pansiyonuna akam saatlerinde gelen lçe Kaymakam Demirel, örencilerin kaldklar odalar gezerek, örencilerle sohbet etti. Akam yemeini örencilerle birlikte yiyen lçe Kaymakam, daha sonra sunumun yaplaca salona geçerek, eitimin önemi ile ilgili sunumu sundu.

ETMN ÖNEM BÜYÜK

Örencilere baarnn anahtarnn kendi ellerinde olduunu anlatan Demirel; Eitime, okumaya uzun bir maraton gibi bakacaksnz, hemen atlayp baarl olaym demek yok, sabr ve azimle çalmaya bakacaksnz, her gün yeni admlarla, baarl admlarla hedefinize varmaya çalacaksnz. Bunu yaparken öreneceiniz her eyle kendinizi bilgi hazinesiyle kuanacaksnz, bundan dolay yabanc dil, matematik, fizik her eyi öreneceksiniz. Özelikle yabanc dile dikkat edin, herkes en az bir yabanc dili örensin dedi. Tercihin çok önemli olduunu belirten lçe Kaymakam Demirel, Ne olacanz, neyi baaracanz siz belirleyeceksiniz, bu yüzden sizin hayatnza yön vereceimiz tercih çok önemli. Büyük hedefleriniz olsun, küçük hedeflerle uramayn.

NANAN BREYN KAZANIMI

nann büyük yerlerde olanlar ile sizin aranzda hiç fark yok. Eer fark varsa oda; birileri büyük hedefler için uram, çok çalm olan kiilerdir, dierleri büyük hedefleri olmayan ve çok çalmayan kiilerdir, o kadar. Okurken ve büyük hedeflere adm adm yürürken, memleketinizi çok sevin. Vatannz, bayranz milletinizi çok sevin, bunu yapmazsanz baaramazsnz diye konutu. Sunumda kendi hayatnda da örnekler veren Kaymakam Demirel, nasl Kaymakamlk görevine geldiini de örencilere anlatt. Yaklak bir buçuk saat süren sunum, soru cevap eklinde son bulurken, özelilikle kz örencilerin yurt için bilgisayar ve Üniversite gezileri isteklerini de kabul etti ve en ksa zamanda yerine getirecei sözü verdi.

Scak bir ortamda sohbet havasnda gecen ziyaret ve sunuma lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanolu, lçe Milli Emniyet Müdürü Yener Gül, ube Müdürleri ve baz okul müdürleri hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git