Öğrencilere ışık oluyor!

Bingöl'de dirsekten iki kolu, diz kapağından itibaren iki bacağı olmamasına rağmen iki lisans eğitimini tamamlayıp kütüphane memuru olan Birgül Aran, okuma azmiyle bir önlisans, bir de tezli yüksek lisans programını tamamladı

Haberler 01.03.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde doutan bedensel engelli Birgül Aran, görev yapt okul kütüphanesinde eitim akyla örencilere örnek oluyor.

Bingölde dirsekten iki kolu, diz kapandan itibaren iki baca olmayan Aran, Avrupa slam Üniversitesi slami limler Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programn tamamlayan Aran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Cevdet Ylmaz Ortaokulu Kütüphanesine 2018 ylnda memur olarak atand.

ÖRENCLERE IIK OLUYOR

Protez desteiyle yürüyen ve kendisini hayata balayan kitaplarla iç içe görev yapan Aran, eitim hayatn sürdürmeye karar verdi.

Anadolu Üniversitesi lahiyat Önlisans Programndaki eitiminin ardndan Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dal Tezli Yüksek Lisans Programn da baaryla tamamlayan Aran, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunda eitimini sürdürüyor.

Kütüphanedeki görevi srasnda yakndan ilgilendii örencilere kitap okumay sevdiren Aran, ksa sürede yakn iliki kurduu örencilerin Birgül ablas oldu.

Ana Sayfaya Git