Öğrencilere Kürtçe etkinlik

Eğitim Sen Amed Şubeler Platformu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında çocuklar için Kürtçe dili ve kültürüne dair etkinlik düzenledi.

Haberler 25.02.2022 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Amed ubeler Platformu, 21 ubat Dünya Anadil Günü kapsamnda hazrladklar etkinliklere devam ediyor. Sendika üye ve yöneticileri bugün Amed ehir Tiyatrosunda gerçekletirilen etkinlikte çocuklar ve aileleriyle Kürtçe dili etkinlii için bir araya geldi. Eitim-Sen Diyarbakr ubesi yöneticileri, üyeleri, Mezopotamya Dil ve Kültür Aratrmalar Dernei (MED-DER) Ebakanlar Rfat Roni ve ilan Elmas Kan ve çok sayda ebeveyn katld.

Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Ebakan Zülküf Günein Kürtçenin Dimilki lehçesi ile yapt açl konumas ile balayan etkinlik, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminde Kürt Bilge Ap Musann (Musa Anter) Kürtçe slk çalmas ve yine Ap Musann sesinden yaam ve mücadelesine dair anlatm ile geçtiimiz gün hayatn kaybeden pek Atein akllara kaznan Kamber Ate naslsn? sözlerinin yer ald belgesel görüntüleri katlmclar tarafndan büyük ilgi ile izlendi.

çOCUKLARA KÜRTçE ÖRETLD

Ardndan, Eitim Sen Diyarbakr 2 Nolu ube Örgütlenme Sekreteri Fesih Zirek, Kurmanci lehçesinde iir okudu. iir dinletisi ardndan sahneye stand-up sanatçs Mehmet Ali çelebi çkt. çocuklarn da katlm ile Kürt mitolojisinde yer alan önemli figür ve sembollerin tantlmas ile devam eden etkinlikte çocuklara Kürtçe tekerleme ve deyiler öretildi.

Etkinlik bunlarn ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git