Öğrencilere psikolojik destek

Korona günlerinde öğrencilere psikolojik destek

Haberler 16.04.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaar Üniversitesi Psikolojik Danma ve Rehberlik Birimi, Covid-19 salgnnn neden olduu stres ile baa çkamadn düünen örencilere online destek veriyor. Sosyal izolasyonun her bireyi farkl etkileyebileceini belirten Yaar Üniversitesi Salk Kültür Spor Müdürlüü Uzman Psikolou Zeynep Melis Suveren, Bu dönemde, var olan patolojiler tetiklenebilir, kayg bozukluu veya panik bozukluk ortaya çkabilir. Yüksek stres ve kayg uykusuzluk, içe kapanma, keyifsizlik, beslenme düzeninde deiiklie neden olabilir. Böyle bir durumla kar karya olduunuzu düünüyor ve baa çkamadnz hissediyorsanz, bir uzmandan online terapi destei alabilirsiniz dedi.

YAADIIMIZ STRES BR NOKTAYA KADAR NORMAL

Örencilerin kiisel geliimini destekleyen, akademik, sosyal ve kiisel sorunlarn çözmelerinde yardmc olan Yaar Üniversitesi Psikolojik Danma ve Rehberlik Biriminin rutin desteinin yan sra salgnn neden olduu endieye kar da örencilerin yannda olduunu belirten Psikolog Zeynep Melis Suveren, Covid-19 daha önce deneyimlemediimiz ve tüm dünyay etkileyen olaand bir olay. Ne kadar sürecei, muhtemel sonuçlar ve etkilenme düzeyimizdeki belirsizlikler de stresimizi artryor. Baa çkma stratejileri konusunda da kendimizi zaman zaman yetersiz hissedebiliyoruz. Öncelikle unu belirtmek isterim ki bu dönemde yaadmz stres, bir noktaya kadar normal kabul edilmelidir. Bu olaand günlerde iyi hissetmemiz elbette ki mümkün olmayabiliyor. Hepimiz günlük rutinimizden uzaklatk. Evde olmaya mecbur kalmak, iine gidememek hatta iini kaybetmek, risk tayan meslek gruplarnda çalyor olmak, eitimin uzaktan eriimli olmas ve belki de her örencinin ayn konforda bu hizmetten yararlanamamas stres yükünü artryor diye konutu.

HEPMZE Y GELECEK ÖNERLER

Evde olduumuz u günlerin, kendimize neyin iyi geldiini kefetmek için daha önceden neleri yapmaktan keyif aldmz kendimize hatrlatmak için ve ertelenmi ilerin yaplmas konusunda frsat vereceini hatrlatan Suveren, hepimize iyi gelecek u ksa önerileri sundu: Bilgi kirliliinden uzak durun. El ykama, maske kullanma, fiziksel mesafeyi koruma gibi tedbirleri her zaman aln. Ayn saatte yatmak ve kalkmak, öünleri atlamamak gibi olabildiince rutinleri devam ettirin. yi beslenin ve yeterli uyuyun. Sevdiklerinizle iletiimi uzaktan da olsa sürdürün. Hissettiklerinizi sevdiklerinizle paylan. Uzun vadeli planlar yapmaktan kaçnn. Hobilerinize yönelin.

Ana Sayfaya Git