Öğrencilere telafi sınav imkânı

Yükseköğretim Kurulu’nun(YÖK) dijital ortamda yapılacak dönem sonu sınavlarına yönelik üniversitelere gönderdiği ilkeler doğrultusunda kabul edilebilir sebeplerle sınava giremeyen öğrencilere telafi amaçlı çevrimiçi sınav imkânı verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, “Alınan kararlar yalnızca salgın dönemi ile sınırlı” dedi.

Haberler 29.05.2020 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Geliim Üniversitesi(GÜ), Yükseköretim Kurulunun (YÖK), üniversitelerdeki uygulanacak dönem sonu dijital snavlar için örencilere teknik destek salanmasndan snav güvenliine kadar uygulanacak ilkeleri belirleyerek, üniversitelere gönderdiini duyurdu. Buna göre, kabul edilebilir sebeplerle snava giremeyen örencilerin maduriyet yaamamas için telafi amaçl çevrimiçi snav imkn verilecei bildirilen ilkelerde yer ald GÜ tarafndan belirtildi.

KARARLAR SALGIN DÖNEM LE SINIRLI

Konu hakknda konuan stanbul Geliim Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Nuri Kuruolu, YÖK örencilerinin sesini duydu ve üniversitelere gönderdii yazda snavlarn ilkelerini belirledi. Alnan kararlar yalnzca salgn dönemi ile snrl. Ayrca üniversitelerde dijital ortamlardaki snav sürecinin aksamadan yürütülmesi için örencilerin teknik ve idari destek alabilecei yaplanmalar oluturuluyor. Kabul edilebilir sebeplerle snava giremeyen örencilere telafi amaçl çevrimiçi snav imkn veriliyor dedi.

GEREKL TÜM TEDBRLER ALINACAK

Teknik problemler yaayan örencilerin snav tamamlamalar için gerekli prosedürler belirlendiini ifade eden Kuruolu, çevrim içi deerlendirmelerde, snavn türüne uygun olarak örencilere yeterli süre verilecek. Dezavantajl, engelli örencilerin snavlarnn dijital ortamda salkl bir ekilde yürütülebilmesi için gerekli bütün tedbirler alnacak dedi.

Ana Sayfaya Git