Öğrencilere teras sevinci

Şırnak'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkamayan çocuklar, evlerinin balkon ya da terasında düzenlenen etkinliklere katılıyor.

Haberler 29.04.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Gençlik ve Spor l Müdürlüüne bal Gençlik Merkezinde görevli gönüllü resim, müzik ve spor eitmenleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle darya çkmalar kstlanan çocuk ve gençlerin, park ve oyunlardan uzak kalan çocuklarn evlerine gidiyor.

Ev ziyaretlerinde seksek, yüz boyama, müzik ve resmin de yer ald etkinlikler gerçekletiren gönüllüler çocuklara moral verirken, velilerin de takdirini kazanyor.

SALGIN BOYUNCA UYGULAMA SÜRECEK

rnak Gençlik ve Spor l Müdürü Beytullah Birlik, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda eitimlere ara verdiklerini, salgn en az zararla atlatmak için online eitim ile ev ziyareti faaliyetlerine yöneldiklerini söyledi.

çocuklar ve gençler koronavirüs salgn nedeniyle merkezde bizimle beraber olamyorlar ama biz onlara gidiyoruz. ifadesini kullanan Birlik, bu sayede örencilerin enerjisi boaltarak rahatladn kaydetti.

Birlik, faaliyetlerin çocuklara moral verdiini belirterek, öyle konutu:

Sklmamalar için onlar evlerinde çeitli etkinliklerle buluturuyoruz. Ziyaret edilen evlerin terasnda ve balkonlarnda sek sek oyunu bata olmak üzere çeitli oyunlar oynuyorlar. çocuklar dar çkmaynca huzursuzluk çkaryor, böyle olunca aile de huzursuz oluyor. Spor, sanat ve kültürel aktiviteler sayesinde çocuklar rahatlyor.

Eitmen Remziye Sevim, çocuk ve gençlere yönelik çalmalarn önemine iaret ederek, unlar aktard:

çocuklar mutu edince biz de çok mutlu oluyoruz. Onlarn yüzündeki o sevinç bizim moralimizi yükseltiyor. Hep onlara yannda olduumuzu göstermek istiyoruz. Biz salgn süresince evlerin kapsn çalmaya devam edeceiz. Bu süreçte örencilerimizle sürekli iletiim halindeyiz. Onlarn geliimlerini derslerini takip ediyoruz. Baz aileler çocuklarn skntlarn anlatnca biz de ziyaretlerle onlara destek veriyoruz.

- Aileler ve örenciler mutlu

Örenci velisi Yaar Ürek, sosyal izolasyon için evlerinde kaldklarn, gönüllü eitmenler gözetiminde yaplan ziyaretlerin çocuklara büyük moral verdiini söyledi.

Ürek, faaliyet düzenlenmesinden duyduu memnuniyeti dile getirerek, öyle dedi:

Bu etkinlikle çok mutlu olduk. Salgn nedeniyle evden çkamayan çocuklar parklar ve oyun alanlarn özlüyor. Enerjisini boaltamadklar için evde yaramazlk daha çok oluyor. Eitmenlerin çocuklarla aktivite düzenleyip onlarn enerjisini darya atmasna vesile olmas hem çocuklar hem de bizleri rahatlatt

- çok mutlu oldum

Gazipaa Ortaokulu 6. snf örencisi Berfin Ergin, kendilerini evlerinde ziyaret edip etkinlik düzenleyen öretmenleriyle güzel bir gün geçirdikleri için çok mutlu olduunu söyledi.

Örenci Rabia Birlik ise gençlik merkezinde daha önce resim kursuna katldn belirterek, Özlediim öretmenlerimizin evimizi ziyaret etmesiyle çok mutlu oldum. Onlara çok teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git