Öğrencilere Ücretsiz Kurs

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaygın eğitim çerçevesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrencilere bir çok alanda ücretsiz kurslar verilecek.

Haberler 25.10.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

birlii çerçevesinde Dicle Üniversitesi rektörlük senato odasnda tanma toplants düzenlendi. Toplantya Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hac Cebe, Dicle Üniversitesi SKS Daire Bakan Abdullah Getiren, Yeniehir Halk Eitim Müdür Yardmcs Muzaffer Özel, Dicle Üniversitesi SKS ube müdürü Mehmet Nur Öncü, Yeniehir Halk Oyunlar Koordinatörü Aydn Börü ve çok sayda usta öretici katld.

ÖRENCLERE ÜCRETSZ KURSLAR

Toplantda halk oyunlar, müzik, fotoraf, el sanatlar, piyano vb. alanlarda düzenlenecek kurslarla ilgili görü alveriinde bulunuldu.

Halk oyunlar alanlarnda usta öreticilerinin, geçen yl çok güzel iler çkardklarn söyleyen Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hac Cebe, bu yl da güzel ilere imza atacaklarndan üphe duymadklarn belirtti.

Milli Eitim olarak üzerlerine düen sorumluluklar yerine getirdiklerinin altn çizen Hac Cebe, üniversiteden yer ve örenci talebinde bulunduklarn ifade etti.

Kiinin bir meslei, bir de meguliyetinin olmas gerektiini anlatan Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, eskiden herkesin en az bir enstrüman çalabildiini, i dnda uralar edindiini kaydederek, sosyal aktivitelerin önemine deindi.

çALIMA ALANLARI

Üniversite olarak üzerlerine düen her eyi yapmaya hazr olduklarn belirten Bircan, çalma alanlar ve örencilerin temini konusunda gerekenin yaplacan söyledi.

mzalanan protokol çerçevesinde ilk planda 7 bölge halk oyunlar olmak düzenlenecek her alandaki kurstan Dicle Üniversitesi örencileri ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Halk Eitim Merkezine bal halk oyunlar alannda 35 usta öretici tarafndan verilecek kurslardan, yaklak olarak bin örencinin faydalanmas hedeflenmektedir.

Ana Sayfaya Git