Öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı fırsatı

Türkiye genelinde yaklaşık 1,6 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) açıklanmasına sayılı günler kaldı. Sınavın ardından öğrencileri sırada tercih dönemi bekliyor. Uğur Okulları, tüm öğrencilere ücretsiz sağlayacağı ‘Uğur LGS Tercih Ofisleri’ ile tercih danışmanlığı sunacağını duyurdu.

Haberler 14.07.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tarafndan 20 Haziran tarihinde uygulanan, 8inci snf örencilerinin girmi olduu Liselere Geçi Snav (LGS) bu hafta açklanacak. Milyonlarca örenciyi ilgilendiren tercih dönemi için Uur Okullar Psikolojik Danmanlk Rehberlik ve AR-GEden Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Bar Sezgin açklamalarda bulundu; meslee ilk admn lise tercihi olduunu dile getirerek süreçte dikkat edilmesi gerekenlerin altn çizdi. Sezgin, LGS tercih süreci ile ilgili Meslek tercihi, insan yaamndaki en önemli tercihlerinden biridir. Bu nedenle örencinin iyi bir lisede eitim görmesi, akabinde iyi bir üniversite eitimine ve iyi bir meslek yaamna sahip olabilmesi için de ilk basamaktr. Bu yüzden lise tercihini yaparken örencinin ve velisinin iyi bir aratrma yapmas ve örencinin gelecekten beklentilerine ve kiilik yapsna uygun bir seçimde bulunmas oldukça büyük önem tar dedi.

ETM KALTES, FZK YAPI VE DESTEK HZMETLER ÖNEML

Bar Sezgin; lise seçiminin örencinin alaca eitim kalitesini, sosyal geliimini, üniversite ve meslek seçimini etkiledii için tercih yaplrken okullarn pek çok farkl özelliinin deerlendirilmesi gerektiini belirtti. Sezgin; Öretmen kadrosunun nitelii, okulun üniversite snavlarndaki ve dier akademik alanlardaki baars o okulun eitim-öretim düzeyi hakknda fikir verir. Yabanc dil eitimi gençlerin ça yakalamas için önemlidir. Fiziki yap ise eitim kalitesini ve örencinin sosyal geliimini birebir etkiler. Bir okulun fiziksel yaps her zaman eitimi güçlendirici ve destekleyici olmaldr. Ayrca okul idarecilerinin ve rehber öretmenlerin velilerle iletiimi eitimin desteklenmesi için önemli olan kriterlerden biridir. Okulun psikolojik danmanlk ve rehberlik servisinin çalmalar örencinin psikolojik, sosyal ve zihinsel geliimini desteklemelidir diye konutu.

YARIM ASRI AKIN DENEYM LE DORU LSE TERCH

Uur Okullar tarafndan yaplan açklamada, ücretsiz LGS Tercih danmanl hizmeti sunulaca belirtildi. Uur LGS Tercih Ofisleri ile örencilere kariyer eilimleri ve hayalleri dorultusunda, doru lise tercihi yapmalar konusunda danmanlk hizmeti sunmak amaçlanyor. Uur Okullarnn kampüsleri, Anadolu liseleri ve yeni okullarnn tantm ofislerinde uygulanacak olan hizmet 16 Temmuz Perembe günü itibaryla balayacak.

Tercih döneminde, Uur Okullar uzman psikolojik danmanlarnn her örenciye özel olarak hizmet verecei tercih ofisleri, tüm örencilere açk olacak. Hizmetten yararlanacak örenci ve velilerin ilgili okul, kampüs ya da tantm ofisini arayarak randevu almalar yeterli olacak. Uur LGS Tercih Ofisleri hafta içi her gün 10.00-18.00 saatleri arasnda hizmet verecek.

Ayn zamanda Uur Okullarnda, örencilerin LGSde elde ettikleri baar düzeyine göre artan oranlarda avantajl kayt imkan da salanacak.

Ana Sayfaya Git