'Öğrencileri evde okula hazırlamak önemli'

Prof. Dr. Nur Aksakal, "Biz bu enfeksiyonu kontrol edebilirsek 21 Eylül’de okullarımızı daha güvenli açacağız. Önümüzde yaklaşık 1 ay gibi bir süre var. Öğrencileri şu aşamada evde okula hazırlamak çok önemli" dedi.

Haberler 21.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Aksakal, 21 Eylülde okullarn açlmasn istediini ancak dier taraftan halk sal uzman olarak vakalar arttayken, okullarda bir arada olmann birtakm negatif sonuçlar dourabileceini, vaka saylarnn artabileceini kaydetti. Prof. Dr. Aksakal, Ben bütün velilerimizi, bütün toplumumuzu örencilerimizin okula gidebilmeleri için bir an önce onlar desteklemeleri yönünde tevik etmek istiyorum. Bu kiiler maske, mesafe ve hijyene dikkat ederlerse biz bu enfeksiyonu kontrol edebilirsek 21 Eylülde okullarmz daha güvenli açacaz. Önümüzde yaklak 1 ay gibi bir süre var. Hem okullarda alnacak önlemler açsndan ama daha önemlisi velilerimizin örenciyi okula hazrlamas açsndan bu süre oldukça yeterli diye konutu.

VELLER ROL MODEL OLMALI

Velilerin, çocuklarna okulda ne yapmalar gerektiini evde küçük oyunlarla anlatmalarn tavsiye eden Prof. Dr. Aksakal, Veliler o örenme ortamnda bata kendileri rol model olmal. Dar çkarken maske takarak, hijyeni nasl salamalar gerektiini öreterek, sürekli maske takmann neden önemli olduunu anlatarak, maskenin ne kadar koruyabileceinden bahsederek örencileri okula hazrlamal. Siz çocuunuzu okula ancak kendiniz bu tip bir beceriyle hazrlayabilirsiniz. Velilerin de bu süreçte en etkin rol model olarak çocuklarn okula hazrlamalarn rica ediyorum. Örencileri u aamada evde okula hazrlamak çok önemli. Bunun yaamn bir parças olduunu, nasl markete gidildiinde dikkat edilmesi gerekiyorsa okul ortamnda da dikkat edilmesi gerektiini hatta bunu basit oyunlarla onda korku oluturmadan ama almas gereken tedbirler konusunda davran deiiklii yapmaya çalarak yürütmek en dorusu olacak dedi.

Ana Sayfaya Git