Öğrencileri sevindirecek KYK değişikliği

Sigortalı olarak çalışan öğrencilere yönelik değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 03.09.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Örenim Kredisi Yönetmeliinde örencileri etkileyen önemli bir deiiklik yapld. Yaplan deiiklie göre artk sigortal olarak çalan örencilerin kredileri kesilmeyecek.

Resmi Gazetede yaymlanan deiiklie göre, Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Örenim Kredisi Yönetmeliinin, Kredi alan örencilerden, en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çaltklar tespit edilenlerin kredileri kesilir maddesi yürürlükten kaldrld. Yürürlükten kaldrlan madde ile örenim kredisi alan örencilerden en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çaltklar tespit edilenlerin kredileri artk kesilmeyecek. Kurumdan burs alan örencilerden, Kurum Yönetim Kurulu tarafndan belirlenen baar kstasna göre baarsz olanlara, bursun kesildii tarihten itibaren örenim kredisi verilecek. Ancak, örenim kredisi almak istemeyen örenciler bu durumu bir dilekçe ile kuruma bildirebilecek. Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ( KYK ) bal yurtlarda kalp burs veya kredi alan örenciler en fazla asgari ücret seviyesinde çalabilirken KYK yurdunda kalmayan ancak burs veya kredialanlar ise herhangi bir ücretle çalabilecek.

BAVURULAR BUGÜN

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2018-2019 öretim yl için yurt bavurularn bugün almaya balayacak. Örenciler, yurtlara bavuru tarihi ve bavurularn sonuçlanmasyla ilgili bilgilere kurumun internet adresi yurtkur.gsb.gov.trden ulaabilecek. Bavurular, e-devlette yer alan örenim bilgilerine göre deerlendirilecek.

Ana Sayfaya Git