Öğrencilerin İşaret Diliyle Çanakale!

Diyarbakırlı öğrencilerden işaret diliyle "Çanakkale Türküsü" Hani ilçesine bağlı Topçular köyündeki ortaokul öğrencileri, işaret dilini internetten öğrenen müzik öğretmenleri Ayşe Oral'ın verdiği eğitimle Çanakkale Türküsü'nü hazırladı

Haberler 18.03.2018 - 13:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesine bal Topçular köyündeki ortaokul örencileri, iaret diliyle çanakkale Türküsü sunumu yapt.

Topçular Ortaokulunda müzik öretmeni Aye Oral, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 103. yl dönümü dolaysyla örencileri ile çanakkale Türküsünü iaret diliyle hazrlad.

aret dilini internetten örenen Oral, 16 örencisine de iaret dilini öretti. Örenciler, öretmenleri eliinde iki hafta süren çalmann ardndan çanakkale Türküsünü iaret dili ile sunmay baard.

Örenciler daha sonra okul önünde, ellerinde Türk bayra ile çanakkale geçilmez, vatan bölünmez mesajn hep birlikte haykrd.

Oral, AA muhabirine yapt açklamada, Hani ilçesinde farkndalk olumas için böyle bir çalma yaptklarn söyledi.

çanakkale Deniz Zaferinin, tüm Türkiyenin zaferi olduuna iaret eden Oral, Türk, Kürt, Laz, çerkez herkesin zaferidir. Bizim dedelerimiz, buradaki çocuklarmzn dedeleri orada savat. Biz de torunlar olarak vefamz göstermek istedik. Dousundan, batsna kadar tüm Türkiyenin içtenlikle onlar andn vurgulamak istedik. çocuklarmz bu bilinçte. dedi.

- Türkünün her dizesinde duygu yüklü anlam var

Oral, çanakkale Türküsünün duygu yüklü dizelere sahip olduunu vurgulayarak, Türkünün her dizesinde duygu yüklü anlam var. Biz de iaret diliyle o ruhu anlatmak istedik. Türküyü iitme engelli herkese aktarmak istedik. diye konutu.

Oral, Diyarbakrn Hani ilçesi Topçular köyü olarak, buradan, çanakkale geçilmez mesajn vermek istiyoruz. ifadesini kulland.

Örencilerden Burhan Kaçmaz (12) türküyü engelliler için de iaret diliyle seslendirdiklerini belirtti.

ki hafta boyunca okulda, evde çalarak iaret dilini örendiklerini dile getiren Kaçmaz, türküyü iaret dili ile okuyabilmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Pervin dik de çanakkale Türküsünü iaret dili ile okumak için çok çaba gösterdiklerini anlatarak, kendilerine eitim veren öretmenlerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git