Öğrencilerin kâbusu oldular!

EBA'ya rağmen zoom programına dadanan internet sapıkları çocukların uzaktan eğitim almalarına izin vermiyor. Zoom programına öğrencilerin isimleri ile dahil olan siber sapıklar cinsel içerikli videolar ve sesler gönderip küfür ederek öğretmenlerin ve öğrencilerin ders işlemesine izin vermiyor.

Haberler 04.12.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs ile mücadele kapsamnda evlerinde uzaktan eitim alan örencilerin ba siber sapklarla dertte. Türkiyenin dijital eitim platformu EBAya ramen örenciler ve öretmenlerin ders ilemek için bulutuu zoom programna örenci isimleriyle dahil olan siber sapklar örencilerin eitim almalarna izin vermiyor.

Bursada okullar açldndan bu yana dijital sapklar yüzünden ders ileyemeyen okulun örencileri, öretmenleri ve veliler Cumhurbakanl letiim Merkezi (CMER)e kadar ikayet etmelerine ramen sapklarn önüne geçilemediinden dert yanyor. Merkez Nilüfer ilçesine bal Hasanaa Mahallesinde bir çok okul siber sapklar yüzünden ders ileyemiyor. Öretmenler ile örenciler arasnda iletiim kurmak, eitim hayatlar boyunca kullanabilecekleri materyalleri salamak üzere kurulan Türkiyenin dijital eitim platformu EBA üzerinden ders ilemek için zoom programna dahil olan öretmenler ve örenciler okullarn açlmasndan bu yana dijital sapklarn türlü hakaret ve cinsel içerikli hareketlerine maruz kalyor.

SBER SAPIKLAR

Örencilerin isimlerini kullanarak programa katlan sapklar öretmen ve örencilere aza alnmayacak küfürler ederken, cinsel içerikli videolar izletiyor. Daha çok 6nc snflarn derslerine dahil olan sapklarn ilk zamanlar ark dinlettiklerini belirten veliler ve öretmenler, son iki haftadr sapklarn çeitli küfürler edip cinsel içerikli videolar izlettiklerini söyledi. Yaanan ok edici olayn ardndan öretmenler ve velilerin yine ayn program üzerinden yaptklar bilgilendirme toplantsna da dahil olan siber zorbalarn, öretmen ve velilere siber polis olduklarn belirtip türlü hakaretlerde bulunmalar herkesi çileden çkaryor. Veliler, ho olmayan bu duruma bir an evvel çare bulunmasn istedi.

Ana Sayfaya Git