Öğrencilerin kayak keyfi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kış turizmin önemli merkezlerinden olan Karacadağ Kayak Merkezi, yarıyıl tatiline çıkan minik ziyaretçilerini bekliyor.

Haberler 22.01.2017 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en scak kentlerinin banda gelen Karaçadadaki kayak merkezi, bölgenin tek kayak merkezi olmas dolaysyla özellikle hafta sonlar youn ilgi görüyor.

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki, halk arasnda Güneydounun Uluda olarak da nitelendirilen 1919 rakml Karacada Kayak Merkezinin, yar yl tatilinde çocuklarn da urak noktas olmas bekleniyor.

Merkezin iletmecisi Orhan Atilla, bu yl bölgeye yan iyi dütüünü ve kar kalnlnn istenilen seviyeye ulatn söyledi.

Geçen yl yalar nedeniyle hayal krkl yaadklarn ancak, bu yldan oldukça umutlu olduklarn belirten Atilla, özellikle okullarn tatil olmas nedeniyle hafta içinde de younluk olmasn beklediklerini vurgulad.

KAYAK MERKEZ HAREKETLEND

Yaplacak desteklerle Karacada Türkiyedeki sayl kayak merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini ifade ede eden Atilla, öyle konutu:

Bu yl gerçekten beklediimizden daha çok kar dütü. Tatilden önce özellikle hafta sonlar çok ciddi bir younluk yaanyordu. Sömestrde bu younluun hafta içine de yansmasn tahmin ediyoruz. Aslnda biz, buraya insanlarn konaklayabilecei mekanlar yapmak istiyoruz. Ziyaretçilerimiz buraya geldiklerinde dolu dolu 2-3 gün geçirsinler diye hedefliyoruz. nallah gelecek yldan itibaren kayak merkezimiz daha da iyi bir hale gelecektir.

Bölgede farkl bir tatil geçirmek isteyenleri Karacadaa davet eden Atilla, yaanan younluktan dolay mutlu olduklarn kaydetti.

Atilla, merkezin anlurfann yan sra Diyarbakr, Adyaman, Mardin, Batman ve Gaziantep gibi civar illerden de ilgi gördüünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git