Öğrencilerin tehlikeli yolculuğu

ŞANLIURFA'da traktörün arkasına bağlı kültivatör üzerine çıkan 9 öğrencinin tehlikeli yolculuğu görenleri korkuttu.

Haberler 11.03.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaköprü ilçesinde hareket halinde olan sürücüsünün ad ve plakas örenilmeyen traktörün arkasna bal kültivatör üzerinde yolculuk yapan 9 örenciyi baz sürücüler tarafndan cep telefonu kamerasyla görüntülendi.

9 ÖRENCNN YOLCULUU

Traktörün sanda, solunda ve tarla sürmek iinde kullanlan kültivatör üzerinde ayakta duran 9 örencinin tehlikeye aldr etmeden kilometrelerce yol almas görenleri korkuttu.

++++

Bu derslere

baar snr

MEB Türkçe, matematik ve fen derslerinde baary izleyecek

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer:

- Milli Eitim Bakanlnca, nisan aynda 4, 7 ve 10. snf düzeylerinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri ile ilgili örenci baar izleme aratrmas yaplacak

- Aratrma, merkezi ve e zamanl deil iller düzeyinde yaplacak. Bu aratrmann sonuçlarna göre, örencilerin akademik geliimleri ile ilgili bir profil çkartlarak iyiletirme yapmak üzere alnmas gereken tedbirler belirlenecek

- Bu süreç okullar arasndaki baar farknn azaltlmasna da önemli katk salayacak

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Milli Eitim Bakanlnca (MEB) bu yln nisan aynda 4, 7 ve 10. snf düzeylerinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri ile ilgili örenci baar izleme aratrmas yaplacan bildirdi.

MEB 2023 Eitim Vizyonunda belirlenecek snf düzeylerinde herhangi bir notlandrma olmakszn Örenci Baar zleme Aratrmas yaplmasn hedef olarak koymutu. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, söz konusu aratrmann bu dönem yaplacan duyurmutu. Bakanlk, bu konudaki çalmalarn tamamlad.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Özer, MEB 2023 Eitim Vizyonunda hedef olarak konulan Örenci Baar zleme Aratrmasnn tüm detaylarnn belirlendiini bildirdi.

Özer, Nisan aynda 4, 7 ve 10. snf düzeylerinde Türkçe, matematik ve fen ilimleri dersleri ile ilgili örenci baar izleme aratrmas yaplacak. dedi.

- lk uygulama 81 ilde gerçekletirilecek

Nisan ayndaki ilk örenci izleme aratrmasnn 81 ilde gerçekletirileceini bildiren Özer, u bilgileri verdi:

Aratrma, merkezi ve e zamanl deil iller düzeyinde yaplacak. Bu aratrmann sonuçlarna göre, örencilerin akademik geliimleri ile ilgili bir profil çkartlarak iyiletirme yapmak üzere alnmas gereken tedbirler belirlenecek. Dier taraftan bu aratrmalar sürekli yapacamz ve her aratrma sonunda iyiletirici tedbirler alacamz için nihayetinde bu süreç, okullar arasndaki baar farknn azaltlmasna da önemli katk salayacak.

- Açk uçlu sorular da sorulacak

Özer, aratrmann 81 ilde kurulan ölçme deerlendirme merkezleri aracl ile yürütüleceini belirterek, 4. ve 7. snflara yönelik aratrmadan farkl olarak 10. snf düzeyinde yaplacak aratrmada örencilere yönelik sorularn yars açk uçlu sorulardan oluacak. Tüm seviyelerde sorulacak sorularn madde güçlük ve ayrt edicilik düzeyleri pilot uygulama ile test edildi ve nitelikli bir soru havuzu oluturuldu. bilgisini verdi.

- Aratrma öncesi tüm hazrlklar tamamland

Mahmut Özer, nisan aynda yaplacak aratrma öncesi tüm hazrlklarn tamamlandn bildirdi.

Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün bu aratrmay yapabilmek için aylardr youn bir çalma yürüttüünü aktaran Özer, unlar kaydetti:

Bu kapsamda illerde ölçme deerlendirme merkezlerinde bu aratrmalarn yaplmas ile ilgili eitimler düzenlendi. Sorularn hazrlanmas aamasnda illerle ortak çalmalar yürütüldü. Sorularn pilot uygulamalar gerçekletirildi. Anket gelitirme çalmalar yapld, aratrmada yer alacak örenci, öretmen ve okul idarecilerine yönelik olarak kullanlacak anket maddeleri belirlendi ve uyguland. Ankette elde edilen bulgular, aratrma sonuçlar ile birlikte deerlendirilecek. Ayrca aratrmada kullanlacak yazlmlar gelitirilerek e-okul sistemi ile bütünletirildi.

Ana Sayfaya Git