Öğrencilerin yol çilesi

HAKKARI'nın Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyünün Ağılcık ve Çobanpınar mezralarının yolu, baharın gelişiyle birlikte çamur deryasına dönüştü. Her iki mezradaki 60 öğrenci, sert geçen kışta yapımı yarım bırakılan yolda mahsur kalan servis araçlarını, dizlerine kadar çamura girerek itmek zorunda kalıyor.

Haberler 10.04.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovaya yaklak 25 kilometre uzaklktaki Onbalar köyüne bal Alck ve çobanpnar mezralarna giden yolun yapm, çetin geçen k artlar nedeniyle yarm kald. Havalarn snmas ve yamurlarn etkisiyle, yüksek yerlerdeki karlar eridi, akan sular nedeniyle yol çamur deryasna dönütü.

YOL çLES YAANIYOR

Bu iki mezrada tamal sistemle Dereiçi mezrasndaki ilk ve ortaokulda okuyan 60 örencinin yolculuu da çileye dönütü. Yaklak 1 kilometrelik yolda, servis araçlar, çamura saplanp, yollarda kalmaya balad. Örenciler, yer yer dizlerine kadar ulaan çamurun içerisine girip, servis araçlarn itiyor.

Örenciler ve servis sürücüleri, müteahhit firmann kn gelmesiyle birlikte yolun yapmn yarm braktn, bu nedenle de sorun yaadklarn anlatt. Yola dökülen hafriyat, toprak ve molozlarn yalarla birlikte çamur deryasna dönütüünü, her gün elbise ykatmak zorunda kaldklarn belirten örenciler, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasn istedi.

Ana Sayfaya Git