Öğrencilerini "sevgiyle ısıtıyorlar"

Van'da bir grup kadın öğretmen, teneffüs ve öğle aralarında ördükleri atkı ve bereleri başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine hediye ederek, çocukların derslerine daha fazla motive olmalarına katkı sağlıyor.

Haberler 12.01.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine iki yl önce atanan Aydnl matematik öretmeni Damla Kaya, hobi olarak örencilerine atk ve bere örmeye balad.

Daha sonra örencilerin youn talebi üzerine okuldaki dier üç kadn öretmenin de desteini alan Damla öretmen, Sevgiyle Örün projesini balatt.

Okul Müdürü brahim Seçkinden malzeme destei alan kadn öretmenler, teneffüs, öle aralar ve hafta sonlarnda ördükleri atk ve bereleri baarl ve ihtiyaç sahibi örencilerine hediye ederek, çocuklarn derslerine daha fazla motive olmalarn salad.

- Sadece scak tutmuyor sevgi de veriyoruz

Kaya, AA muhabirine yapt açklamada, örencilerin souk k günlerinde atk ve bere takma alkanlnn olmadn görünce, böyle bir çalma yapmaya karar verdiini anlatt.

u anda birçok örenciye ördükleri atk ve bereleri hediye ettiklerini anlatan Kaya, öyle konutu:

Aslnda çocuklarn atkdan çok sevgiye ihtiyaçlarnn olduunu gördüm. Onlara bu atklar ördüümüzde sadece scak tutmuyor, sevgi de veriyoruz. Öretmenlerinden böyle bir hediye alnca çok mutlu oluyorlar. Bu nedenle projemize Sevgiyle Örün adn koyduk. Arkadalarm balarda örmeyi bilmiyorlard. Hatta eline ilk defa ileri alanlar vard. Ara ara kartryorlar. Ben de hatalarn düzeltmeye çalyorum. Projemiz çok elenceli geçiyor. Hem bizim için hem de çocuklar için çok faydal oluyor.

- Örgüyü yeni öreniyorum ama baarl saylrm

Biyoloji öretmeni Aygün Doan ise ördükleri atk ve bereleri ihtiyaç sahibi örencilere hediye ettiklerini anlatt.

Örencilere katk sundukça kendilerinin de mutlu olduunu dile getiren Doan, proje sayesinde yeni örgü çeitlerini de örendiklerini ifade etti.

Biyoloji öretmeni Sibel Engin ise Damla öretmenin çok güzel bir proje balattn ve duyduunda desteklemek istediini söyledi.

Örgü örmeyi yeni yeni örendiini vurgulayan Engin, Güzel, elenceli ve ayn zamanda çocuklar için faydal bir ey yapmann mutluluunu yayoruz. Buras çok souk ve çocuklarn bir çou çok ince kyafetlerle geliyor okula. çounun atks, beresi yok. Benim de yapabileceim bir ey varsa ne güzel olur dedim. Örgüyü yeni öreniyorum ama baarl saylrm. dedi.

Ana Sayfaya Git