Öğrencilerinin her şeyi oldu

Çınar ilçesinin İnanözü köyündeki Şehit Pilot Üsteğmen Cengiz İlkokulu'nda 6 yıl önce göreve başlayan Torğul, sadece eğitimle kalmadı, öğrencilerinin dünyasını da zenginleştirdi

Haberler 25.11.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal nanözü köyünde görev yapan öretmen Benan Torul, eitimin yan sra örencilerinin dünyasn da zenginletirdi.

nanözü köyündeki ehit Pilot Üstemen Cengiz lkokuluna 6 yl önce atanan Torul (27), kendisine merakl gözlerle bakan örencileriyle ilk göz göze geldiinde onlarn dünyaya açlan penceresi olmaya karar verdi.

Köylülerin yardm meslektalarnn desteiyle boya, tadilat ve bahçe düzenlemesi yaparak okulun fiziki artlarn iyiletiren Torul, örencilerine köyde bulamadklar imkanlar sunmak için çeitli etkinlikler düzenledi, kent merkezine ve üniversiteye düzenledii gezilerle çocuklarn köyden çkmalarn salad.

Hiç sinemaya gitmeyen örencileri için okulda sinema günleri düzenleyen Torul, bir snfta projeksiyon cihaz ile çocuklar ufuklarn açacak filmlerle buluturdu.

Müzik dersinde örencilerine gitar çalarak arklar öreten Torul, resim dersinde ise ebru sanatn öretti.

Torul, ksa sürede örencilerinin yaamna dokunan çalmalaryla köy öretmenini tanmlarken kulland çocuklarn her eyi olmay baard.

YA HEP BRLKTE DONACAKTIK YA DA SOBA YAKMAYI ÖRENECEKTM

Torul, bir köyde öretmenlik yapmann önemini AA muhabirine anlatt. Diyarbakrl olduunu, atand köyde souk bir ubat gününde göreve baladn belirten Torul, buz gibi souk bir snfta kendisine merakl gözlerle bakan örencilerle karlatn söyledi.

çocuklarn ayaklar slak, kimisi de yrtk çizmelerle gelmiti. Soba yakmay bilmiyordum. Ya hep birlikte donacaktk ya da soba yakmay örenecektim. Soba yakmaya baladm ama ilk bir hafta snf duman içerisinde braktk. diyen Torul, daha sonra soba yakma konusunda övünülecek bir baar saladn dile getirdi.

Göreve balad ilk günlerde temizlik ve snma gibi temel ihtiyaçlarn karlanmas için çaba sarf ettiini anlatan Torul, Türkçe bilmeyen örencileriyle önceleri Kürtçe diyalog kurduunu aktard. Torul, öyle devam etti:

Her sese ait görseli gösterdiim zaman aldm cevap Kürtçe oldu. O zaman Kürtçe kelimelerin seslerinden yola çktm. çocuklar okuma yazma örendikten sonra artk Kürtçeyi azaltarak Türkçe eitimi artrdm. Böylece çocuklar Türkçeyi de örendi. simlerini sorduumda cevap veremeyen çocuklar artk bana iirler yazmaya balad. Kompozisyonlarda rüyalarn anlatyorlar. Bir günde neler yaadklarn Türkçe çok güzel ifade ediyorlar.

Torul, hayatndaki bütün güzellikleri örencilerine tattrmak için çaba sarf edip, etkinlikleri snfa tadna iaret ederek yaamlarnda frsat bulamadklar aktivitelerle onlar buluturduunu ifade etti.

AMACIMIZ MUTLU OLMALARI

çocuklarn birçok eyi sadece televizyonda görme imkan olduuna dikkati çeken Torul, u deerlendirmeyi yapt:

Yaantlarnda aileleriyle birlikte gittikleri bir konser, tiyatro ve sinema yok. Snfta projeksiyonla sinema günleri yapyoruz. Bildiim, yapabildiim her eyi onlara tattrmak istedim. Gitar çalp, ark söylemek onlara heyecan veriyor, mutlu oluyorlar. Bütün amacmz mutlu olmalar.

Ders kitaplarnda geçen trafik kural, havaliman, asansör gibi kent yaamna ait baz unsurlarn çocuklarn hafzasnda soyut kaldn fark ettiinde gezi düzenlemeye karar verdiini anlatan Torul, örencilerin bu ksa seyahat srsnda yaadklar heyecann görülmeye deer olduunu vurgulad.

GELECEE YATIRIM YAPTIIMI DÜÜNÜYORUM

Torul, çocuklara model olmak hedefinden hiç vazgeçmediine iaret ederek Yeri gelince müzisyen, sporcu, bilim adam, ressam yeri gelince de okul temizleyen bir hizmetli olmakt öretmenlik. Benim onlardan beklentim yarn beni tedavi edecek bir doktor, belki de çocuklarma birer öretmen olmalar. dedi.

Öretmenliin de annelik gibi karlksz fedakarl gerektirdiini belirten Torul, Gelecee yatrm yaptm düünüyorum. dedi.

Torul, vicdanyla ba baa kaldnda görevini laykyla yapmann mutluluunu yaadn sözlerine ekledi.

Örencilerden Esat Tokur, kayalklarn arasndan geçerek geldii okulda öretmeni ve arkadalaryla çok güzel etkinlikler yaptklarn söyledi.

Aysel Ban, öretmenlerinin kendilerini çok sevdiini kaydederek Onun temiz bir kalbi var. Onu iyilik perisine benzetiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git