Öğrenciye beceri kazandıracaklar

Türkiye’nin ilk STEM laboratuvarı, 3 ayrı grupta 120 saatlik eğitim sonucunda 80 STEM öğretmenine sertifikalarını verdi.

Haberler 20.07.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerde disiplinleraras düünmeyi ve 21inci yüzyl becerilerini gelitirmeyi hedefleyen ilk STEM Laboratuvar, Türkiyenin ilk STEM Öretmeni Sertifika Program kapsamnda 16nc dönemini tamamlad.

Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin ba harflerinin birleiminden oluan STEM, fen bilimleri ve matematik bilgisini mühendislik ve teknoloji ile entegre ederek örencilere vermeyi amaçlayan bir eitim yaklam. STEM Öretmeni Yetitirme Projesi kapsamnda Türkiyenin ilk STEM Öretmen Sertifika Programnn oldukça önemli olduunu ifade eden stanbul Aydn Üniversitesi (AÜ) Eitim Fakültesi Dr. Öretim Üyesi Devrim Akgündüz, Yaptmz çalmalarla STEM eitiminin Türkiyede yaygnlatrlmasn ve doru uygulanmasn istiyoruz. Bu balamda okullarla ve öretmenlerle çalmalar yürütüyoruz dedi.

ÖRENCLERN 21NC YÜZYIL BECERLERN KAZANMALARINI HEDEFLYORUZ

STEMin fen bilimleri ile matematik bilgilerinin bir arada kullanld bir eitim yaklam olduunu söyleyen Dr. Akgündüz, Günümüzde bu disiplinler birbirinden bamsz ekilde deil, birbirine bütünlemi ekilde kullanlmaya çallmaktadr. Örencilerin tasarm odakl düünmesini, fen bilgisi ve matematik bilgisini daha sistematik ekilde hafzalarna yerletirmesini hedefliyoruz. Bunun yannda örencilerin, 21inci yüzyl becerileri dediimiz; eletirel düünme, yaratclk, iletiim kurma, karmak problem çözebilme ve i birlii yapma gibi çeitli becerileri de elde etmesini STEM eitimi sürecinde salayabiliyoruz eklinde konutu.

TRENDLER TAKP EDYORUZ

Dünyann eitim ile ilgili trendlerini takip ettiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Akgündüz, Ve bu eitim trendlerine yönelik projeler hazrlyoruz. STEM için farkndalk çalmalar yürütüyoruz. STEM laboratuvarmzda Türkiyenin ilk STEM Öretmeni Sertifika Programn gerçekletirmeye devam ediyoruz. Bu sertifika program 2015 ylnda balad. 16nc sertifika programmz gerçekletirerek toplamda 400den fazla öretmeni sertifikalandrdk. Bu alanda pek çok çalmalar ve projeler yürüttük. Bunun yan sra öretmen, örenci, özel yetenekliler ve dezavantajl örencilere yönelik STEM, Kodlama, Robotik gibi eitimlerimiz de var dedi.

ÖRETMENLERE UYGULAMALI ETM

Sertifika program kapsamnda öretmenlerin alm olduklar uygulamal eitimleri daha sonrasnda okullarnda uygulama frsat yakaladklarna da deinen Dr. Akgündüz, STEM ile ilgili en önemli çalmalarmzdan biri, içinde STEM Öretmeni Sertifika Programn gerçekletirdiimiz bu STEM laboratuvardr. Öretmenlerimiz ve örencilerimiz burada uygulamal eitim almaktadrlar. STEM eitimin tüm bileenlerini ve eitimini uygulamal olarak veriyoruz. Dolaysyla öretmenlerimiz burada aldklar eitimi kendi okullarnda uygulama ans yakalyor. Bu konuda okullarla da çalyoruz eklinde konutu.

Bu alanda önemli yaynlara da sahip olduklarn ifade eden Dr. Akgündüz, Türkiyede ilk olma özelliine sahip çeitli yaynlarmz var. Bunlar STEM Eitimi Türkiye Raporu ve STEM Eitimi çaltay Raporudur. Ayrca son olarak ise STEM Eitiminin Öretim Programna Entegrasyonu Raporunu yaynladk. Birçok makalemiz, kitaplarmz ve konferans bildirilerimiz yaynland ya da yayn aamasnda dedi.

Ana Sayfaya Git