Öğrenciye kaynak hayat bilgisi testi!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilkokul 1, 2 ve 3. sınıftaki kaynaştırma öğrencilerine destek için 800'e yakın etkinliğin yer aldığı 3 kitaptan oluşan hayat bilgisi seti hazırlandı.

Haberler 09.01.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEBden yaplan açklamaya göre, Bakanlk tarafndan uzaktan eitim sürecinde özel eitim örencilerine ilave kaynak destei verilmeye devam ediliyor. 1. snftan 8. snfa kadar tüm seviyelerde kaynatrma/bütünletirme eitimi alan örencilere destek için matematik dersi kazanmlaryla ilgili 6 kitaplk uyarlanm etkinlikler seti yaymlayan Bakanlk, bunlara bir yenisini ekledi.

Bakanlk, hayat bilgisi dersi kazanmlaryla ilgili 800e yakn etkinliin yer ald, 3 kitaptan oluan set hazrlad. Hayat bilgisi seti, orgm.meb.gov.tr/uyet internet adresinden yaymland. Kitaplarda 1, 2 ve 3. snf konular bulunuyor.

ÖNÜMÜZDEK GÜNLERDE DER DERSLERDEN DE UYARLANMI ETKNLK SETLERN PAYLAACAIZ

Açklamada görülerine yer verilen Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Uzaktan eitim sürecinde tüm arkadalarmz bir taraftan ders etkinlikleriyle ilgili çalmalarn sürdürürken dier taraftan ilave üretimlerle örencilerimizi desteklemek için büyük emek veriyor. ifadesini kulland.

Tüm eitim kademeleri ve snf seviyelerinde örenme kayplarn en aza indirmek için çok sayda kayna örencilerin kullanmna sunduklarn anmsatan Selçuk, unlar kaydetti:

Bu kapsamda, kaynatrma/bütünletirme eitimi alan örencilerimize yönelik bir destek paketini kullanma açmtk. lkokul ve ortaokulda tüm snf seviyelerinde kaynatrma/bütünletirme eitimi alan yaklak 300 bin örencimize yönelik ilk kez kazanmlarla ilgili uyarlanm etkinlikler setini paylamtk. Bu paylamda odamz matematik dersi olmutu. Bugün yaymladmz hayat bilgisi setiyle özel gereksinimli örencilerimize yönelik desteklerimizi sürdürüyoruz. Genel eitim müfredatndaki kazanmlarla ilgili etkinlikleri kaynatrma örencilerimiz için uyarladmz setimizle, konu ve kazanmlarnn örencilerimiz için kalc olmasn amaçladk. Kaynatrma/bütünletirme örencilerimiz, ihtiyaç duyacaklar konu ve kazanmlar, kitap ve etkileimli dijital program kullanarak kullanabilecek. Önümüzdeki günlerde dier derslerden de uyarlanm etkinlik setlerini paylaacaz.

Tüm imkanlaryla örenci ve öretmenlerin yannda olmaya devam edeceklerini belirten Selçuk, süreci koordine eden MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ile çalma arkadalarna katklarndan dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git