Öğrenciye yardımcı kaynak desteği!

MEB her ay öğrencilere yardımcı kaynak desteği sağlayacak

Haberler 05.10.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), tüm snf ve kademelerde haftada be gün yüz yüze eitime devam ederken örenci ve öretmenlere destek olmak üzere kaynak çeitliliini artrmak için her ayn ilk haftas destek paketi açklayacak.

Bakanln yazl açklamasna göre, ilkokul 2. snftan 12. snfa kadar tüm örencilerin uzaktan eitimdeki örenme kayplarn telafi edebilmek için hazrlanan destek paketinin ilki bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden ücretsiz eriime açld.

Yardmc kaynak destek paketinde çalma sorular, örnek sorular, etkileimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapç ve YKSye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçklar yer alyor.

Yaymlanan destek paketinde 2. snftan 12. snfa kadar tüm snf seviyelerinde 5 bin soruluk yardmc kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla örencilerin derste ileyecekleri konular pekitirmeleri ve böylelikle örenme süreçlerine katk salanmas amaçlanyor. Paket, temel eitim kademesinde 2. snftan 7. snfa kadar olan örencilere yönelik 750 sorudan oluan çalma sorularn da içeriyor.

LGS ÖRNEK SORU KTAPçII DA PAKETLE YAYIMLANDI

8. snftaki örencilerin 2022de yaplacak Snavla Örenci Alacak Ortaöretim Kurumlarna likin Merkezi Snava yönelik hazrlklarna destek vermek adna örnek soru kitapç da bu ay itibaryla örenci ve öretmenlerin kullanmna sunuldu. Örnek sorular her ay düzenli olarak yaymlanmaya devam edecek. Snava girecek örenciler için hazrlanan LGS Saysal ve LGS Sözel kitaplar da güncellendi. Bu kitaplarda da 1375 soru yer alyor.

ETKLEML SORULAR LK KEZ YAYIMLANDI

Bakanlk ilk kez 8, 9 ve 10. snf örencileri için elektronik ortamda etkileimli sorular da yaymlad. 450 soru bulunan çalmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarndan çoktan seçmeli sorularla birlikte açlr menü, sürükle brak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanld sorular hazrland. Etkileimli sorularda üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak salayan ve örencilere kendi cevabn oluturma frsat veren açk uçlu sorular da kullanld. Sorular, örencilerin gerçek yaam durumlarn ekranda görmesini salayan simülasyonlar içerecek ekilde yaplandrld.

Ortaöretim örencilerinin eitim ve öretim süreçlerinden istifade etmeleri için hazrlanan birçok eitim materyaline bir yenisi daha eklenerek Yükseköretim Kurumlar Snavna yönelik kaynak seti hazrland. Hazrlanan kaynak setindeki 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçnda 1600 soru bulunuyor.

PAKETN çER DE çETLL DE ARTACAK

Örencileri uzun bir aradan sonra okullaryla buluturmaktan büyük mutluluk duyduklarn vurgulayan Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, paylalan kapsaml destek paketi ile ilgili unlar kaydetti:

Bir taraftan salgn koullarnda önlemlere ve kurallara riayet ederek eitimi sürdürürken dier taraftan hem mevcut eitimi desteklemek hem de uzaktan eitimde oluan örenme kayplarn da telafi edebilmek için kapsaml yardmc kaynak destek paketi hazrlama karar aldk. Arkadalarmzn youn emekleri ile 2. snftan 12. snfa kadarki tüm düzeyler için hazrladklar Yardmc Kaynak Destek Paketini bugün yaymladk. Tüm kaynaklara örenci ve öretmenlerimiz kolaylkla ulaabilecekler. Dier taraftan il müdürlüklerimiz ihtiyaç duyan örencilere bu kaynaklar basl olarak da ulatracak. Her ayn ilk haftas bu paketi yaymlamay sürdüreceiz. Ayrca, her ay yardmc kaynak destek paketinin içeriini de çeitlilii de artracaz. Emei geçen tüm çalma arkadalarm kutluyorum.

Ana Sayfaya Git